Ny VIBK-förlust: "Har inte växt i kostymen än"

VIBK gjorde första målet. Men sedan var det Ledberg för hela slanten. Hemmalaget visade styrka och vann med 11–3 (3–1, 3–1, 5–1). "Vi underpresterade idag", säger Vimmerbytränaren Michael Elmér.

Victor Wall gjorde två av målen när Vimmerby IBK förlorade med 11-3 mot Ledberg.

Victor Wall gjorde två av målen när Vimmerby IBK förlorade med 11-3 mot Ledberg.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2020-10-09 21:49

Efter endast 56 sekunder gjorde Victor Wall 1–0 för Vimmerby. Då fanns det förhoppningar om en härlig afton i Linköping. Men sedan gick det utför. Ledberg kvitterade ganska snabbt och tog över matchen. 

– Vi fick en bra start och hade chans på 2–0 i poweplay. Sedan gjorde de (Ledberg) 1–1 istället, trots att vi var en man mer. Det är signifikant för matchen. De var bra på att straffa oss för misstag, säger Vimmerbys tränare. 

Ledberg ledde med 3–1 i första periodpausen. Vimmerby snackade ihop sig och hoppades ta sig tillbaka in i matchen. 

– Det kändes inte alls avgjort efter första. Vi hade chansen, men var inte på tillräckligt hög nivå, säger Michael Elmér. 

I andra perioden drog Ledberg ifrån ytterligare, till 6–2. Sedan blev det ännu fler mål i sista perioden och matchen slutade 11–3 till hemmalaget. Vimmerbys mål gjordes av Victor Wall (2) och Mattias Zeilon. För assisten noterades Jonatan Green (2) och Ricky Gustavsson. 

Vimmerby IBK och tränaren Michael Elmér var besvikna efter slutsignalen:

– Vi kommer inte upp i den nivå där vi vill vara. Det är stor skillnad från förra helgens seger mot Hovslätt. Då slet vi och spelade som ett lag. Det gjorde vi inte riktigt idag, konstaterar Elmér. 

Vad saknades?

– Vi var inte på plats i det defensiva. Täcker inte skott och gör inte det vi ska. Då får vi stryk mot alla lag i den här serien. Det gäller att vi levererar i 60 minuter. Vi försökte med byten och nya konstellationer. Vi bytte spelare och målvakt, men det hjälpte inte. 

Samtidigt som Elmér är kritisk till den egna insatsen konstaterar han att Ledberg var bra. De har inlett starkt med åtta av nio möjliga poäng. 

Men inställningen var inte tillräckligt bra, enligt VIBK-tränaren. Något laget får chans att jobba på när de nu har två veckors uppehåll innan nästa match.

– Nu får vi analysera detta, vad som saknas. Min tanke är att vi inte riktigt vuxit in i division 1-kostymen ännu. Det syns tydligt idag. Nu får vi rannsaka oss själva och försöka höja lägstanivån framöver. Vi ledare och spelare behöver tillsammans få ut mer av gruppen. 

I nästa match, den 23 oktober, väntar match mot Linköping FBC hemma i Vimmerby Idrottshall. 

– Räkna med ett revanschsuget lag då, säger Michael Elmér.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!