Nya fotbollsdirektiven: Riskerar att bli enkelserier

Det är nya bud snart sagt varje vecka. Här är det nya för distriktsfotbollen. "Om inte restriktionerna lättat för matchspel senast den 22-23 maj spelas det enkelserier".

Om inte pandemin lättar så riskerar det att bli enkelmöten för fotbollslagen i år också.

Om inte pandemin lättar så riskerar det att bli enkelmöten för fotbollslagen i år också.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2021-04-15 16:00

För bara några dagar sedan skrev Sporten om Svenska Fotbollförbundets styrelses besked. "Om nuvarande pandemirestriktioner kvarstår 23 april kommer seriestarten i de lägre förbundsserierna skjutas upp ännu en gång och kvalspelen på herrsidan tas bort". 

Under torsdagen hade Smålands Fotbollförbund ett möte. Där beslutades följande: 

* Senior: Om inte restriktionerna lättat för matchspel senast den 22-23 maj spelas det enkelserier.

* Barn och ungdom: Om inte restriktionerna lättat senast 1-2 maj spelas vårens matcher som träningsmatcher (om restriktionerna tillåter spel) och seriespel spelas med höstomgången som underlag.  

* I DM P16 och JDM P18: Gruppsspel och endast utslagsmatcher spelas. 

Så här sa Mats Larlind, tävlingsansvarig för seniordelen på Smålands Fotbollförbund, till Sporten för några dagar sedan:

– Om det nu blir så att SvFF skjuter på sina lägre förbundsserier så kommer kvalet mellan herrarnas division 4 och 3 att försvinna. Det gör samtidigt att varje distrikt blir egenbestämmande och då kan vi ta beslut om seriestart på egen hand.

Dilemmat för SmFF är att det blir ytterst svårt att spela fotboll sent in på året. 

– Om det är så att förbundsserierna skjuts upp till 22–23 maj eller 1 juni så kommer de att hålla på till november. Jag tror inte alla föreningar i Småland har möjlighet att spela i november, eftersom alla inte har konstgräs, sa Larlind som hoppades på dubbelmöten för distriktslagen i år. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!