Nya tränaren: "Alltid haft ett varmt hjärta för KBK"

Greger Johansson är tränaren som ska leda Kisa BK framåt och uppåt. "För mig är det väldigt viktigt att spela en attraktiv fotboll", säger han inför säsongen.

Greger Johansson byter Östria Lambohovs klubbmärke mot Kisa BK:s.

Greger Johansson byter Östria Lambohovs klubbmärke mot Kisa BK:s.

Foto: Jens Bollius

Fotboll2020-07-04 10:00

Kisa BK har under de senaste dagarna bytt huvudtränare. KBK och Johan Runeson, som tillträdde inför säsongen, kom överens om att gå skilda vägar. Samma kväll presenterades Greger Johansson som ny huvudtränare. 

Tanken för hans del var att ta en paus från fotbollen – men när möjligheten i Kisa dök upp var det inte svårt att tacka ja.

– Morgan (Wass) hörde av sig och det gick väldigt snabbt. Jag har alltid haft ett varmt hjärta för Kisa BK eftersom jag spelade där under två säsonger och hade en rolig tid. Det är en välskött förening med fantastiska förutsättningar, säger Greger Johansson. 

Johanssons senaste tränaruppdrag var i Östria Lambohov, där han och laget lyckades gå obesegrade genom seriespelet förra säsongen.

– Man har ju nästan börjat komma ifrån fotbollen mentalt när det blivit en så konstig säsong. Nu blir varje match livsviktig, säger han inför division 5-äventyret med KBK.

Vad kommer du försöka implementera för spelsätt i laget?

– Det kanske låter som en klyscha, men för mig är det väldigt viktigt att spela en attraktiv fotboll. Vi ska våga äga mycket boll och det ska vara offensivt. Sedan är jag en tränare som är noggrann, ambitiös och som försöker sprida mycket glädje.

Kisa BK har en uttalad målsättning om att nå division 3 till år 2023. Den 7 augusti spelar man seriepremiär i "femman" hemma mot Vånga IF.

– Det är en satsning som är spännande och jag ser väldigt mycket fram emot seriepremiären.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!