Nyquist ledde Columbus till seger

Svenske Gustav Nyquist gjorde mål i den tredje perioden och ledde Columbus till seger mot San Jose med 5–3 i nattens NHL-ishockey.

San Joses Erik Karlsson ser upp för Colombus Gustav Nyquist i den tredje perioden.

Sport2023-01-22 06:11

Ställningen var 3–3 med drygt tolv minuter in i den tredje perioden, när Gustav Nyquist klev fram och gjorde mål för Columbus.

Lagkamraten Sean Kuraly kunde sedan med drygt en minut kvar utöka till 5–3 med ett mål i öppen bur.

– Vår stridsnivå var ganska bra i dag, konstaterar Nyquist efter den jämna matchen.

– Allt som vi har pratat om kan vi fortfarande göra bättre, men det var ett steg i rätt riktning, säger han.

Nyquist och lagkamraterna Johnny Gaudreau och Patrik Laine gjorde alla varsitt mål och varsin assist.

Minnesotas Joel Eriksson Ek reducerade till 3–2 i mötet mot Florida, med drygt fyra minuter spelade i den tredje perioden. Floridas Gustav Forsling svarade med att utöka ledningen till 4–2 drygt tre minuter senare.

Matchen slutade 5–3 till Florida.

Minnesotas målvakt Filip Gustavsson gjorde 22 räddningar, Floridas målvakt Alex Lyon räddade 29 skott.