Nytt svenskt "rekord" av Andreas Almgren

Andreas Almgren har skaplig kondition även detta år. 25-åringen stod under lördagen för en sänkning av sitt egna svenska rekord på 3 000 meter med runt sju sekunder: 7.41,6. Men det finns en risk att det inte kommer att godkännas.

Nytt svenskt rekord av Andreas Almgren. Arkivbild.

Nytt svenskt rekord av Andreas Almgren. Arkivbild.

Foto: Erik Simander/TT

Sport2021-01-30 18:05

Anledningen att rekordet kan ifrågasättas är för att tidtagningen sköttes manuellt efter att den elektroniska tidtagningen inte fungerat.

– Jag är ju van vid att ha lite tveksamma rekord, som med skorna förra vintern. Det ska alltid vara lite småstrul, säger han skämtsamt till SVT.

Men oavsett om det blir ett officiellt rekord eller inte så är det ett lopp han är klart nöjd med.

– Nu känner jag ju att jag kan ju faktiskt hävda mig på ett inomhus-EM, så det är ju ett väldigt skönt kvitto, säger han.

Svenska friidrottförbundets tävlingsansvarige Daniel Bergin säger dock till SVT att rekordet mycket väl kan bli officiellt. Anledningen är att det bara är på distanser upp till 800 meter som elektronisk tidtagning är ett krav. På sträckor över 800 meter är manuell tidtagning godkänt för rekord. Men då ska den elektriska tidtagningen inte ha fungerat och övriga förutsättningar varit godkända.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!