Obasi: "Bad mig betala för att få spela VM"

Förre AIK-anfallaren Chinedu Obasi fick inte spela VM 2014 med Nigeria. Anledningen, enligt honom själv: –Två dagar innan truppen togs ut blev jag ombedd att betala pengar om jag ville vara med i laget.

Chinedu Obasi, här i AIK:s tröja. Arkivbild.

Chinedu Obasi, här i AIK:s tröja. Arkivbild.

Foto: Adam Ihse/TT

Sport2020-05-10 19:05

Det var i en intervju i sociala medier som den nu 33-årige Obasi nyligen berättade sin version av händelserna som föregick världsmästerskapet i Brasilien för snart sex år sedan.

Anfallaren, då i tyska Schalke och senare allsvensk spelare i både AIK och Elfsborg, var med under Nigerias VM-förberedelser i Sydafrika. Men Obasi, som spelade VM 2010 med "Super Eagles", ombads betala pengar för en plats i truppen. När han valde att inte göra det fick han heller inte spela VM, där Nigeria till slut slogs ut av Frankrike i åttondelsfinal.

Valere Houdonou, en av de assisterande coacherna i Nigerias VM-trupp 2014, menar däremot att Obasi valdes bort på rent sportsliga grunder. Spelare som Peter Odemwingie och Ahmed Musa var helt enkelt bättre.

– Frågan är, vem av anfallarna hade han kunnat ersätta? säger Houdonou.

Nigerias antikorruptionsbyrå utreder sedan tidigare flera höjdare i landets fotbollsförbund, efter att tunga misstankar riktats mot dem.

Chinedu Obasi är för närvarande klubblös efter att ha avslutat sin andra sejour i AIK efter förra säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!