Öberg: "Jag har ett bra utgångsläge"

37,3 sekunder – stort eller litet avstånd i jaktstarten? Elvira Öberg tror på det senare. –Jag har ett bra utgångsläge, säger skidskytten efter elfteplatsen i sprinten i österrikiska Hochfilzen.

Elvira Öberg. Arkivbild.

Elvira Öberg. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Sport2020-12-11 12:20

Elvira Öbergs första skjutning var prickfri. Nästa slutade med två bom – och hon halkade snabbt ner i resultatlistan.

Till slut var hon 37,3 sekunder efter vinnaren Dzinara Alimbekava från Belarus.

Och det är också avståndet som Öberg ska hämta i kapp under jaktstarten på söndag.

– Det är inte alls stora avstånd fram. Jag ser verkligen alla möjligheter och tycker att jag har ett bra utgångsläge, säger hon.

"Tappade fokus"

För att lyckas kommer det att krävas ett prickfritt skytte, och trots att sprinten resulterade i två bom säger hon att känslan på skjutvallen fortfarande är bra.

– Jag tappade lite fokus vid avfyrningarna, jag tappade förtrycket –som vi brukar prata om – och nu har jag fått veta att det var två kant ut, tyvärr. Det är små marginaler, säger hon.

– Hade det varit två kant in, då hade jag kanske stått högt upp på pallen. Det är klart att det är surt men samtidigt ser man ändå att det är så nära och då är det möjligt också.

Elvira Öberg, som hade flera bra placeringar under världscuptävlingarna i finländska Kontiolax, hade dessutom sjunde bästa åktid i den första tävlingen i Österrike.

Svenskan tror att det kan gå mycket snabbare i spåren under de återstående tävlingarna; allra närmast stafetten på lördagen och jaktstarten på söndag.

– De första två varven var bra och jag tycker att jag åker kontrollerat och bra tekniskt. Sedan kanske jag inte har den här sista växeln på spurtvarvet som jag hade i Finland. Men jag hoppas att det kommer, säger hon.

TT: Hur ska du få till den?

– Nu har kroppen fått tävla en gång, kommit i gång och fått en genomkörare så jag hoppas att det kanske kommer nu helgen.

Hanna Öberg 29:a

Linn Persson, med ett missat skott, slutade på 14:e plats, Mona Brorsson, en bom, blev 28:a och Hanna Öberg, två, 29:a.

Dzinara Alimbekava, Belarus, var 8,5 sekunder snabbare än tvåan och norskan Tiril Eckhoff och 9,9 sekunder före tyskan Franziska Preuss, Tyskland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om