Olika åsikter hos tränarna: "Det var spel mot ett mål"

Det var en derbymatch med två olika ansikten på Knektavallen under onsdagen. Hultsfred såg ut att ha kontroll på matchen i den första halvleken, innan Lojal tog över i den andra. Till slut fick lagen dela på poängen. "Det var absolut inte rättvist", säger SK Lojal-tränaren Viktor Gimolli.

SK Lojal-tränaren Viktor Gimolli höll inte med HFK-tränaren Krister Borgh, i bakgrunden, om att resultatet i derbyt var rättvist.

SK Lojal-tränaren Viktor Gimolli höll inte med HFK-tränaren Krister Borgh, i bakgrunden, om att resultatet i derbyt var rättvist.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2020-07-01 21:37

Hultsfreds FK och SK Lojal möttes för första gången på flera år i seriesammanhang. Under onsdagskvällen var det premiär för de båda lagen i division 5 – och det märktes att det var nervöst.

HFK hanterade det dock bättre i den första halvleken och tryckte på från start. Lojal stod emot, men när HFK-anfallaren Deart Agushi laddade den stora kanonen och tryckte av från 30 meter kunde ingen stå emot. Skottet gick ribba in och betydde 1–0 för hemmalaget, som också spelade av halvleken och bevakade sin ledning.

– Under vår första halvtimme är vi bättre än vad de är. Då tar vi jobbet och tar löpningarna samt att vi lägger bollarna på ytorna. Vi tappar lite i slutet av första men det var aldrig farligt, inte som i den andra, säger HFK-tränaren Krister Borgh. 

Han syftar på det massiva trycket som Lojal sedan skapade i den andra halvleken. Bortalaget tog tag i bollen och tog över spelet. Efter en kvart kom ett välförtjänt kvitteringsmål, signerat Flamur Mullali på nick. Det ska sägas att man också ändrade formation till den andra halvleken.

– Det var nerver i den första halvleken samtidigt som vår uppställning inte gynnade oss mot HFK:s spelsätt. Vi hade ett 4-3-3 i början men det ändrade vi till ett 4-4-2 till den andra halvleken och det blev mycket bättre, säger Viktor Gimolli, tränare i Lojal.

Om Lojal nöjde sig där? Nej, det verkade inte så. Trycket fortsatte och även om HFK träffade stolpen innan kvitteringen så var det aldrig riktigt nära för hemmalaget efter det. Lojal var närmast ett ledningsmål men fick ändå nöja sig med en poäng till slut. Matchen slutade 1–1 och det stora segerjublet för ett av lagen uteblev.

– Det var ett rättvist resultat tycker jag. Visst, Lojal äger väl lite mer i den andra halvleken när vi tappar vilja och löpningar och tror att det ska lösa sig av sig självt, säger Krister Borgh.

Hans tränarkollega i motståndarlaget håller inte med.

– Nej, det gör jag inte. Det var absolut inte rättvist, för vi kör över dem i den andra halvleken. Visst, vi har respekt för HFK som är ett bra lag, men vi tog över helt, säger Gimolli och fortsätter:

– HFK har ingenting i den andra halvleken, förutom den stolpträffen. Det var spel mot ett mål.

Borgh framhöll Viktor Lockström för sin insats i HFK, medan Gimolli berömde Ilhan Pepeljak, Kastriot Jashari och Ahmed Tarabeih.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!