Från Japan är beskedet fortfarande detsamma: OS kommer att invigas som planerat den 23 juli och därefter Paralympics den 24 augusti. Och det gäller även om inte alla idrottare och eventuella åskådare – arrangörerna har i nuläget inga tankar på att genomföra spelen inför tomma läktare – hinner vaccineras mot covid-19.
– Vår hållning kvarstår, vi kommer att leverera spelen. IOK (Internationella olympiska kommittén) har varit tydliga med att de står på samma sida som arrangören för Tokyo 2020, säger Masa Takaya, talesperson för sommarens OS, till BBC.
Ökad smittspridning
Det har stöd hos den inhemska regeringen, trots att Japan nyligen utfärdat hårdare restriktioner på grund av ökad smittspridning. I ett tal i parlamentet häromdagen sade Japans premiärminister Yoshihide Suga att OS-planeringen går vidare, och att evenemangets genomförande kan "ge hopp och mod till världen".
Alla är inte lika optimistiska.
Sir Keith Mills, tidigare kampanjledare för sommar-OS i London 2012, har svårt att se hur OS i Tokyo ska kunna genomföras med tanke på pandemiläget.
"Väntar in i det sista"
– Om arrangörerna i Tokyo verkligen tror att de kan anordna ett framgångsrikt OS med tillräckligt många deltagande idrottare och länder, i en säker miljö, så tycker jag att de ska göra det. Jag är säker på att det japanska folket kommer att känna en ofantlig stolthet om de får ihop det trots utmaningarna, säger Keith Mills.
– Men personligen, när jag sitter här och tittar på pandemin runtom i världen – i Sydamerika, Nordamerika, Afrika och Europa – så ser det inte troligt ut. Om jag hade varit i arrangörernas kläder skulle jag planera för att det ställs in, och jag är säker på att de gör det också. Men jag tror att de kommer att vänta med det in i det sista, för att se om läget förbättras.