Oskarshamns blytunga svit – 15 raka förluster

Rögle besegrade Oskarshamn med 3–1 och får fira nyår som tabelltvåa. Oskarshamn får å andra sidan skriva upp den 15:e raka förlusten till sin trista svit.

Växjö fick avsluta året med en storseger.

Sport2020-12-30 19:55

Oskarshamn är i desperat jakt på att lyckas bryta sin blytunga förlustsvit i herrarnas SHL-ishockey. Men det var inget lätt motstånd man skulle göra ett försök mot på onsdagskvällen, utan tabelltvåan Rögle.

Det var också gästade Rögle som fick bäst start. Efter två spelade perioder hade de skaffat sig en 3–0-ledning och satt rejäl press på Oskarshamn inför årets sista period.

Med åtta minuter kvar av matchen åkte Rögle på en utvisning och Oskarshamn fick en chans att försöka vända på matchen. Oskarshamn lyckades skapa en hel del press men inget mål.

"Får gå hem och tänka"

Det var istället i fem mot fem-läge drygt två minuter senare som Oskarshamn gjorde 1–3 genom Joakim Thelin som gjorde sitt första mål för säsongen. Men närmare än så kom man inte. Trots spel sex mot fyra i en och en halv minut lyckades inte Oskarshamn komma närmare än så. Matchen slutade 3–1 till Rögle och Oskarshamn har nu 15 raka förluster. Den längsta förlustsviten någonsin i SHL enligt Aftonbladet.

– Vi försöker i sista men vi måste göra fler mål. Vi behöver börja vinna matcher och hitta sätt att vinna matcher. Vi får gå hem och tänka lite och förbättra oss, säger Joakim Thelin till C More.

Växjö fick däremot en fin avslutning på året. Smålänningarna gjorde tre mål på tre minuter och efter det orkade Malmö aldrig komma tillbaka i SHL-matchen. Växjö vann med klara 6–2.

Den första perioden mellan slutade 1–1 trots en skottstatistik på 21–4 till Växjö.

Men gästerna fick utdelning i den andra perioden i stället för då rasslade det på ordentligt. På knappt tre minuter hade Växjö utökat till hela 4–1. Robert Rosén, Erik Josefsson och Ilari Melart gjorde varsitt.

Växjö utökade

Men bara två minuter in i sista perioden utökade Växjö på sin ledning ytterligare. Juuso Vainios skott tog på Ollas Mattsson och in i mål till 5–1.

Emil Sylvegård snyggade till siffrorna lite genom att göra 2–5 med knappt fem minuter kvar. Men kort därefter satte Emil Pettersson slutresultatet 6–2.

– Vi spelade extremt bra i 60 minuter. Det är extremt skönt att sluta 2020 så här, sade Marcus Sylvegård i C More efter matchen.

I Stockholm hade Luleå vänt 2–0-underläge till 2–2 mot Djurgården när det var dags för den tredje perioden. Efter 11 minuter hade det hunnit bli 3–3 och tre minuter senare gav Kalle Östman Djurgården ledningen på nytt när han satte 4–3 i powerplay. Matchen slutade 5–3 efter ett sista Djurgårdsmål i öppen kasse.