"PK":s hyllning: "Det var mästartakter på honom"

Dackarna flög fram på hemmaovalen i Målilla och tog en klar seger mot Piraterna. Det stora glädjeämnet efter matchen var givetvis Jacob Thorssells form – men också Theo Johanssons första framträdande på den högsta nivån. "Alla bidrar här", säger lagledaren Peter Karlsson.

Jämn start, men i heaten skiljde det ofta en hel del mellan förarna. Ofta till Dackarnas fördel.

Jämn start, men i heaten skiljde det ofta en hel del mellan förarna. Ofta till Dackarnas fördel.

Foto: Magnus STrömsten

Speedway2020-08-13 22:43

Så. Då var Dackarna tillbaka på vinnarspåret igen. Efter en bra insats borta mot Vetlanda i premiären fick man ändå åka hem med en förlust i bagaget. I hemmapremiären mot Piraterna två dagar senare var det aldrig något snack. 55–34 och en övertygande insats.

– Hemma är alltid viktigt att vinna. Men det var ändå ganska jämnt under halva matchen här också, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson efter segern.

Visst var det så. Piraterna var med i matchen fram till det sjätte heatet – men Dackarna såg ändå ut att vara ett nummer för stora för gästerna från Motala. När femettorna började ramla in för hemmalaget var det tydligt att Dackarna skulle ta hem kampen. Sedan hade man också en viss Jacob Thorssell, som visade högsta kvalitet och som avslutade matchen med maximala 15 poäng.

– Vi fick in både en och två växlar mer än Piraterna. Det enda tråkiga var att det blev en vurpa i dag (läs torsdag) igen och att det blev en skada, säger Peter Karlsson och syftar på situationen i det nionde heatet när Piraternas Joel Larsson föll och skadade armen.

Vad säger du om Thorssells insats?

– Han åkte riktigt bra. Det var mästartakter på honom.

Precis som många förare märkte Karlsson också att banan inte var i bästa skick i början av kvällen.

– Banan var tuff att bemästra och i de få tävlingarna vi haft här – de två SM-finalerna – har det varit svårt att få till mixen. Nu blev det nästan lite för bra. Den andra hälften av tävlingen var det ändå helt okej.

Dackarnas unga talanger Avon van Dyck och Theo Johansson fick båda köra under torsdagskvällen. Johansson fick sitt livs första elitserie-heat i det första nomineringsheatet – och levererade en heatseger direkt.

– Alla bidrar här och både Theo (Johansson) och Avon (van Dyck) går in och tar poäng.

Hur går tankarna inför nästa match om kampen om sjätteplatsen mellan Theo och Avon?

– Vi ska ta en funderare och ska anmäla lag på söndag. Huvudtanken är ändå att båda ska få en roll i laget.

Poäng Dackarna: Frederik Jakobsen 11+2, Hans Andersen 5, Joel Kling 9+2, Jacob Thorssell 15, Oliver Berntzon 9, Avon van Dyck 2+1, Theo Johansson 3.

Poäng Piraterna: Jonas Seifert 11, Rasmus Broberg 3, Peter Kildemand 8, Henrik Bergström 5, Jonas Davidsson 4, Joel Larsson 3+1.

Frederik Jakobsen firar en heatseger med lite bakhjulsåkning.
Frederik Jakobsen firar en heatseger med lite bakhjulsåkning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!