PL-spelare kan få rejält sänkta löner

Sänkta löner med 30 procent. Det kan vänta spelarna i Premier League – som nu skjuts upp på obestämd tid. Detta meddelar den engelska ligan i ett uttalande.

Mohammed Salah, Liverpool. Arkivbild.

Mohammed Salah, Liverpool. Arkivbild.

Foto: Rui Vieira/AP/TT

Sport2020-04-03 16:55

På grund av coronavirusets utbredning stoppades Premier League med förhoppning om att återuppta de resterande omgångarna i början av maj.

Men så blir det inte.

I ett uttalande meddelar den engelska högstadivisionen att matcher endast kommer att tillåtas när det är tillräckligt säkert, med hänvisning till den okontrollerade smittspridningen.

Samtidigt kommer Premier League-klubbarna att konsultera sina spelare gällande att gå ner i lön. På bordet ligger ett förslag om att sänka de årliga inkomsterna med 30 procent.

På fredagens möte, med representanter närvarande från samtliga klubbar, röstades det även igenom att lagen i de underliggande divisionerna, Football League och National League, ska förses med 125 miljoner pund (drygt 1,5 miljarder kronor) i stöd för att få hjälp att överleva ekonomiskt under pandemin.

Dessutom kommer Premier League att bistå National Health Service, den statliga organisation som ansvarar för offentlig sjukvård i Storbritannien, familjer och sårbara grupper med 20 miljoner pund (motsvarande 250 miljoner kronor) i kampen mot covid-19.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!