PL-stjärnan: Vi behandlas som försökskaniner

Fler och fler spelare ifrågasätter vitsen med att försöka återuppta Premier League-fotbollen medan coronapandemin rasar och tar livet av medmänniskor. Danny Rose, utlånad från Tottenham till Newcastle, är en som är mer än skeptisk. –Jag riskerar möjligen hälsan, säger han.

Danny Rose är kritisk till att återstarta Premier League i juni. Arkivbild.

Danny Rose är kritisk till att återstarta Premier League i juni. Arkivbild.

Foto: Petr David Josek

Sport2020-05-20 13:50

– Folk menar att vi ska återgå till att spela fotboll, som om vi är laboratoriemöss eller försökskaniner. Vi ska experimentera oss genom den här fasen och se om det fungerar, säger den landslagsmeriterade försvarsspelaren till podden Lockdown Tactics.

Rose har inte mycket till övers för Premier League-spel i juni, som klubbarna, ligan och myndigheterna siktar på. Den här veckan får spelarna delta i träning i små grupper. Meningen är att steg för steg återgå till fullskalig kollektiv träning och sedan matcher utan publik.

– Jag kan tänka mig att folk där hemma säger att "de tjänar så mycket pengar att nu får de börja spela igen". Jag riskerar möjligen hälsan för att folk ska underhållas och det är ärligt talat inget jag har lust att göra, säger Rose.

Den senaste tiden har 748 virustester genomförts på spelare och ledare i Premier League. Sex personer testades positivt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!