Polisutredning efter rasistiskt påhopp

Skotsk polis har startat en polisutredning efter misstankar om att Rangers colombianske anfallare Alfredo Morelos utsatts för rasistiska kränkningar på sociala medier.

Alfredo Morelos, i blått, under åttondelsfinalen i Europa League mot Slavia Prag.

Alfredo Morelos, i blått, under åttondelsfinalen i Europa League mot Slavia Prag.

Foto: Petr David Josek/AP/TT

Sport2021-03-22 14:55

Påhoppet ska ha skett efter matchen mot den bittra rivalen Celtic under söndagen. Morelos kvitterade till 1–1 i första halvlek, och det blev också slutresultatet.

"En utredning är på gång efter att vi mottagit flera anmälningar angående ett kränkande inlägg på sociala medier och förhör är pågående", säger skotsk polis i ett uttalande.

Det inträffade bara dagar efter att Rangersspelaren Glen Kamara hävdade att han blivit kallad rasistiska tillmälen av Slavia Prags mittback Ondrej Kudela i Europa League-åttondelen. Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) utreder den händelsen.

Glasgowklubbens kapten James Tavernier är trött på rasismen som hans lagkamrater får utstå, och säger att det är viktigt att ta det till polisen för att visa att det inte är okej.

– Jag är säker på att alla svarta spelare i laget har blivit utsatta för rasism den här säsongen. Det kommer från sociala medieplattformar, och detta är ett viktigt meddelande till dem. Vi måste agera – det räcker nu, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!