Positivt besked från stjärnan inför lag-VM

Det fanns en osäkerhet kring Fredrik Lindgrens medverkan i lag-VM efter en den vådliga kraschen i lördags, men nu har stjärnan lämnat positivt besked.

Fredrik Lindgren och Morgan Andersson laddar inför lag-VM som för svensk del inleds på fredag.

Fredrik Lindgren och Morgan Andersson laddar inför lag-VM som för svensk del inleds på fredag.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-09-15 15:00

Lindgren var inblandad i en otäck krasch i samband med GP-tävlingen i danska Vojens som slutade med att han for in luftstaketet med full kraft.

Trots den våldsamma kraschen kunde svensken resa sig upp och efter undersökning på sjukhus konstaterades att inget var brutet, utan att han var allmänt mörbultad.

– Fredrik har klart sig bra och har lämnat klartecken till fredagens semifinal i lag-VM. Det var osäkert efter smällen i lördags och Jacob Thorssell har varit redo att åka, säger förbundskaptenen Morgan Andersson.

– Fredrik är utöver det vanliga när det gäller sinnesnärvaro och den mentala biten är han grym på, säger Morgan.

Övriga förare i svenska truppen är Pontus Aspgren och Philip Hellström-Bängs, som U21-förare.

Motståndare för Sverige i lettiska Daugavpils blir följande nationer: Polen, Danmark, Tjeckien, Finland, Slovakien och USA. I den danska truppen återfinns Västerviks Mads Hansen, som U21-förare.

De två bästa nationerna i respektive semifinal efter grundtävlingen, som består av 21 heat, är klara för finalen i Manchester den 16–17 oktober. Tredje och fjärde lagen i respektive semifinal får köra ett extra heat om ytterligare en finalplats.

– Vi vill undvika att köra extraheatet. Att komma till ett sista chansen-heat och få ett tekniskt problem så är man borta. Vi kommer få jobba stenhårt och ha en bra dag eftersom vi har två bra nationer emot oss i Polen och Danmark, säger Morgan Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!