Premiärmål och säkrat playoff – de pryder veckans lista

Ny vecka, och en ny lista där vi kollar på fem idrottare som enligt oss stack ut lite extra. Spelare från Vimmerby och Rimforsa är representerade i sporter som ishockey, innebandy, bowling och fotboll.

Sporten har listat fem idrottare som stuckit ut under veckan som varit.

Sporten har listat fem idrottare som stuckit ut under veckan som varit.

Foto: Arkiv

Sport2022-03-07 18:00

1) Kim Karlsson, Rimforsa IF

Kommentar: En spännande slutstrid väntar i innebandytvåan efter att Rimforsa besegrat Linköpings IBS med 8–4. Rimforsa inledde matchen med ett målkalas där bland andra Kim Karlsson stod för ett av dem tre första målen efter endast fyra(!) spelade minuter. Karlsson klev återigen fram och gjorde två viktiga mål i slutperioden. RIF ser ut att kunna få till en direkt avgörande seriefinal borta mot Finspång om allt vill sig väl.

2) Pierre Gustavsson, Vimmerby Hockey

Kommentar: En stark insats med fin skridskoåkning från VH:s sida fick ett pressat HC Dalen att känna sig besegrade (4-1) under söndagen. En av de bästa på isen var Pierre Gustavsson, som bland annat stod för framspelningen till Lucas Jidenius som pangade in det snygga 2–0 målet.

3) Sofia Söderlund, Vimmerby IBK

Kommentar: Efter att ha hämtat upp underläge 4–1 till 4– 4, hade Vimmerby IBK fått vittring på en potentiell seger borta mot Huskvarna. Men Huskvarna kom tillbaka och matchen slutade med en blytung förlust för VIBK (9-6). Sofia Söderlund var inblandad i fyra av målen för VIBK och var deras bästa spelare den matchen. Tre framspelanden och ett skott direkt i målnätet. VIBK kan komma att säkra åttondeplatsen om Ryd förlorar mot Värnamo på torsdag. 

4) Isac Wall, Vimmerby BK

Kommentar: I helgen tog Vimmerby BK viktiga poäng när de vann två av sina tre hemmamatcher. Isac Wall var en av de som stack ut allra mest. Inte minst under helgens första kamp där han ihop med Morgan Holmström säkrade vinsten med blott tre pinnar(!), 423 mot 420. Senare under lördagseftermiddagen stod BK Ax från Sollentuna för motståndet. Det räckte dock inte hela vägen för VBK, trots att Isac Wall var formstark med sina 905 poäng. Söndagens möte var gästande Gävle, som enkelt såg sig besegras av VBK med hela 19–1. Då stod Wall för 817 av poängen. 

5) Daniel Rambin, Rimforsa IF 

Kommentar: En prestigevärvning som kom att ge utdelning. Ja, så kan man se på det när Rimforsa IF:s Daniel Rambin gjorde sitt första mål sedan övergången från Åtvidaberg. Målet kom efter dryga halvtimmen spelad i Östgötacupen där Sturefors stod för motståndet. Lagets tränare, Mats Andersson, gav extra beröm till innermittfältsparet Daniel Rambin och Petter Melkersson som enligt honom var bäst. 

Pierre Gustavsson slet hårt när Vimmerby Hockey vann i helgen.
Pierre Gustavsson slet hårt när Vimmerby Hockey vann i helgen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om