"JC" gör comeback: "Vet inte vem jag försöker lura"

Det är långt ifrån första gången som du läser en rubrik med Johan "JC" Carlsson och comeback. Nu är det dags igen. 41-åringen har bestämt sig för att spela innebandy med Vimmerby IBK.

Johan "JC" Carlsson är redo för en comeback i VIBK.

Johan "JC" Carlsson är redo för en comeback i VIBK.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-09-14 15:30

Den 27 februari i år gav Johan "JC" Carlsson beskedet att han skulle lägga av med innebandyn och fokusera på fotbollen. Ett drygt halvår senare har han tänkt om igen.

– Jag vet inte vem jag försöker lura egentligen. På något vis när jag får höra från folk att du är si och så gammal nu och är det inte dags att sluta så har jag lyssnat på det. Men när jag tänker ett steg längre så varför då?, säger Johan "JC" Carlsson om att det trots allt blir spel i VIBK den här säsongen.

– Jag gör det inte bara för att ställa upp och hjälpa laget utan för att jag verkligen känner för att spela. Sedan har både spelare och ledare varit tydliga med att de vill se mig i laget och hade det inte varit så skulle jag aldrig ha gjort comeback. Dessutom känner jag att jag kan bidra med min erfarenhet på planen tydligare inom innebandyn än fotbollen.

En bidragande orsak till att beslutet kom just nu är att Vimmerby IF i och med förlusten mot Myresjö/Vetlanda förra helgen i praktiken spolierade sina möjligheter att haka på i toppstriden.

– Jag kommer ändå att fullfölja säsongen med fotbollen och börja träna innebandy parallellt. Det är båda tränarna Patrik Gunnarsson och Michael Elmér införstådda med. Sedan är det upp till dem att ta ut mig till match eller ej, säger Carlsson som är medveten om att den närmaste månaden kommer att bli en utmaning.

– Det var ett tag sen som jag dubblerade med både innebandy och fotboll och det är kanske inget att rekommendera för en 41-åring, men jag tror att jag har skallen för att klara det och då borde kroppen palla också.

Han känner dock att fotbollssäsongen har satt sina spår fysiskt.

– Jämför man hur jobbigt det är att spela en innebandymatch mot fotboll är det stor skillnad. Efter en innebandymatch känner jag sällan något i benen dagen efter. Efter en fotbollsmatch har jag stora problem att ta mig ur sängen däremot. Därför tror jag att det kommer att bli lättare att hantera en innebandysäsong för mig.

VIBK-tränaren Michael Elmér gläds åt att få tillbaka Johan "JC" Carlsson i truppen.

– Det är kul att han vill köra igen och han blir ett välkommet tillskott med sin rutin. Planen är att han ska göra två träningar den här veckan och börja på bänken i premiären mot Ledberg på fredag, säger Elmér.

Fotnot: Vimmerby IBK-Ledberg sänds på www.vimmerbytidning.se på fredag från 19.25.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!