PSG vann enkelt trots rejält manfall

Trots avsaknad av flera viktiga spelare kunde PSG nolla Nîmes och vinna med 4-0 på fredagskvällen. Mycket tack vare en tidig utvisning.

Kylian Mbappe blev tvåmålsskytt på fredagskvällen. Arkivbild.

Kylian Mbappe blev tvåmålsskytt på fredagskvällen. Arkivbild.

Foto: Francois Mori

Sport2020-10-16 23:00

Det var ett kraftigt manfall i Paris Saint-Germain inför bortamötet mot Nîmes.

Backarna Marquinhos, Juan Bernat och Thilo Kehrer, mittfältarna Marco Verratti och Julian Draxler samt anfallaren Mauro Icardi är skadade. Ytterbacken Layvin Kurzawa och offensiva Ángel Di María är avstängda, och mittfältaren Ander Herrera har testat positivt för covid-19. Inte heller nyförvärvet Danilo Pereira fanns tillgänglig då han, efter att ha varit i kontakt med coronasmittade Cristiano Ronaldo, var tvungen att sitta i karantän.

– Vi har kanske bara 11, 12 eller 13 spelare tillgängliga, sade tränaren Thomas Tuchel inför matchen.

Men trots det ordnade PSG en storseger med 4–0.

Tidig utvisning

Redan i den 12:e minuten drabbades Nîmes av en utvisning efter att Loick Landre, med dobbarna före, fått in en spark i bröstet på PSG-nyförvärvet Rafinha. Reprisbilderna visade tydliga dobb-märken på Rafinhas överkropp och Landre fick lämna planen omedelbart.

20 minuter senare fick Rafinha visa upp sig i nya klubben på ett lite roligare sätt när han levererade en perfekt passning till Kylian Mbappe som kyligt rundade målvakten och skickade in 1–0 till PSG. Nîmes hade, vid flera tillfällen, målvakten Baptiste Reynet att tacka för att siffrorna inte drog iväg ytterligare.

I den 78:e minuten fick dock Reynet ge vika ännu en gång. Alessandro Florenzi kunde nicka in bollen till 2–0 efter en nickassist från Sarabia.

Fem minuter senare överlistade Mbappé återigen Reynet och skickade in bollen till 3–0. Och i den 88:e minuten fastställde Pablo Sarabia slutresultatet 4–0.

Svensk i startelvan

I Nîmes startelva fanns Niclas Eliasson som lämnade Bristol City för franska klubben i början av oktober. 24-åringen hade en fin säsong i League Championship i fjol. På 37 matcher blev det tolv assist för svensken som fick sin fotbollsfostran i Falkenberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!