Publikbesked positivt inför GP

Regeringens planer att lätta på restriktioner och öppna upp för 3000 åskådare eller mer välkomnas av Dackarna. Inte minst inför klubbens arrangemang av GP-tävlingen om två månader.

Dackarna kan räkna med att få ta in mer publik framöver. Ett välkommet besked inte minst inför GP-tävlingen.

Dackarna kan räkna med att få ta in mer publik framöver. Ett välkommet besked inte minst inför GP-tävlingen.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-06-16 13:00

Tidigare i veckan kom besked om att den planerade höjningen av antalet åskådare på exempelvis idrottsevenemang som från 1 juli skulle utökas från 500 till 3 000 åskådare kan bli ännu mer. 

– Det låter fantastiskt, men vi vill sätta oss in i alla regelverk innan vi vet exakt vad det innebär för oss, säger Målilla MK:s ordförande Tomas Karlsson.

Dackarnas nästa hemmamatch är mot Piraterna just den 1 juli och klubbens plan i nuläget är att kunna ta in 3 000 åskådare då.

– I en match mot Piraterna är jag ganska säker på att vi inte kommer att locka fler än 3 000 åskådare. Däremot i ett derby mot Vetlanda längre fram på säsongen vore det aktuellt att ta in fler om det finns nån lösning för det. Vi ska ha möte med styrelsen i veckan så får vi se hur vi jobbar vidare, säger Tomas Karlsson.

Förutsättningarna för att kunna ta in mer än 3 000 åskådare hänger på om arenan kan delas upp i olika sektioner där publiken kan hållas åtskiljd på ett säkert vis.

– Vi har en så pass stor arena med flera olika läktarsektioner att det är aktuellt för oss. Utmaningarna ligger i att ha flera separata entréer med egen kassa och ordna fler toaletter i så fall. En sådan lösning skulle definitivt vara aktuell till våran GP-tävling i mitten av augusti, säger Karlsson.

Biljetterna till Målillas GP-tävling släpptes för övrigt på onsdagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!