Rasar mot spelschemat: "Helt bedrövligt"

Allsvensk jumbo efter tre omgångar. Då fokuserar Olof Mellberg på intresseorganisationen Svensk elitfotboll och spelschemat. –Det är parodi hur de har hanterat allt det här, dundrar Helsingborgstränaren efter 0–0 mot Elfsborg.

Helsingborgs tränare Olof Mellberg hade en del att fundera över i 0–0-matchen hemma mot Elfsborg.

Helsingborgs tränare Olof Mellberg hade en del att fundera över i 0–0-matchen hemma mot Elfsborg.

Foto: Anders Bjurö/TT

Sport2020-06-22 22:05

Helsingborg tog säsongens första poäng efter 0–0 hemma mot Elfsborg i den tredje omgången av allsvenskan.

Skånelaget, som är tungt skadedrabbat, tvingades till hela sju förändringar i startelvan från den senaste matchen borta mot Kalmar (0–4).

Efter krysset på Olympia valde tränaren Olof Mellberg att rikta fokus mot spelschemat – som Svenska fotbollförbundet sätter – och intresseorganisationen Svensk elitfotboll (Sef).

– Det är helt bedrövligt. Jag vet inte om de har tänkt överhuvudtaget. En katastrof är det. I dag fick vi en dag mindre (vila) och det tyckte jag att man såg. Det är klart vi tröttnar när Elfsborg har en dag mer vila. Samma mot Kalmar, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

– Nu satte de schemat igen och vi spelar Häcken om en vecka och sen möter vi Mjällby med en dag mindre vila på söndagen. Sen på torsdagen möter vi Djurgården, en dag mindre vila igen. Det är parodi hur de har hanterat allt det här egentligen. I hela hanterandet av den här coronakrisen så har det sportsliga bortprioriterats, fansen har bortprioriterats och det har varit mycket fokus på tv-pengar.

Eftersom att Svenska cupen-kvartsfinalerna ska spelas klart nu på torsdag får Helsingborg, som inte deltar, sex dagars vila inför nästa match – borta mot Häcken den 29 juni.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!