Råsbacken får nej – men hoppet lever: "Ska överklaga"

Miljö- och byggnadsnämnden för Vimmerby och Hultsfred säger nej till Simon Råsbackens padelprojekt. Det finns dock en chans att förändra det. Nu ska han överklaga beslutet till Länsstyrelsen. "Jag kommer att gå vidare med det här", säger Råsbacken.

Simon Råsbacken ska överklaga miljö- och byggnadsnämndens beslut, som stoppar hans padelsatsning.

Simon Råsbacken ska överklaga miljö- och byggnadsnämndens beslut, som stoppar hans padelsatsning.

Foto: Arkiv

Padel2021-01-29 15:08

Allt var färdigplanerat och Simon Råsbacken var redo att trycka på startknappen för att inleda sitt projekt i Hultsfred, med en stor padelhall i en industrilokal vid det gamla HultsfredsHus-området. Det enda som återstod var ett ja från miljö- och byggnadsnämnden. 

På fredagen kom beskedet att nämnden säger nej till satsningen, något som Dagens Vimmerby var först med att rapportera om. 

– Det är jättetråkigt. Jag hade sett fram emot det här och såg inga anledningar till varför det inte skulle bli av, säger en mycket besviken Simon Råsbacken när Sporten når honom. 

När frågan togs upp för votering röstade Centerpartiet och Moderaterna ja – men Socialdemokraterna och Kristdemokraterna nej. Därmed blev det fördel för nej-sidan (6–4). Råsbacken är kritisk mot hur miljö- och byggnadsnämnden agerat i frågan. 

– Det fattas fel beslut, tycker jag. Enligt nämnden så fanns det en risk för att det skulle samlas många ungdomar i hallen och att det skulle bli en form av ungdomsgård. Men jag tror inte att de fattat vad padel går ut på. Tanken är att föräldrar ska kunna ta med sina barn dit när de spelar och att barnen ska ha något att göra under tiden. Dessutom så kan man inte komma in i hallen om man inte bokat en tid och en bana och har en kod, menar Simon Råsbacken. 

Han fortsätter:

– Man menar också på att lokalen ligger i ett industriområde, men det var en stor industri där för 15 år sedan. Jag anser att man tagit det här beslutet på lösa grunder. Sen vet jag också att det funnits folk i nämnden som varit emot det här projektet från början. 

Det sista ordet är dock inte sagt. Nu ska han överklaga beslutet till Länsstyrelsen Kalmar och hoppas få ett annat besked. 

– Ja, jag kommer att gå vidare med det här. Jag får skicka in en skrivelse med mina åsikter till kommunen som sedan tar det vidare till Länsstyrelsen. 

Vad kommer du att trycka på i överklagan?

– Padelhallen hade varit en stor grej i Hultsfred, tror jag. Jag kommer att trycka på att ungdomar och andra inte kan komma in utan att ha bokat tid i hallen. Men jag har inte en aning om vad Länsstyrelsen tänker och vilket beslut de kan komma att fatta. Jag har tre veckor på mig att skicka in överklagan och sen kan det ta upp till ett halvår innan jag får besked. Förhoppningsvis tar det bara en eller två månader.

Sporten har sökt både Niklas Gustafsson och Lennart Davidsson i miljö- och byggnadsnämnden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!