Redo för nya uppdraget – efter chockbeskedet

Marcus Holmertz tar över som tränare i Ledberg IBF – och hoppas hitta sig själv på vägen. "Jag kände nästan att jag tappat min identitet", säger han till Sporten.

Marcus Holmertz ser fram emot nya uppdraget som tränare i Ledberg. Ett sätt att komma tillbaka efter bekymren med höften.

Marcus Holmertz ser fram emot nya uppdraget som tränare i Ledberg. Ett sätt att komma tillbaka efter bekymren med höften.

Foto: Peter Calén

Innebandy2021-09-15 20:00

Marcus Holmertz växlar spår och blir tränare för laget där han avslutade sin spelarkarriär. 

Namnet låter kanske inte riktigt bekant, men klarnar säkert mer när vi skriver att han tidigare hette Johansson och gjorde många mål och säsonger i Linköping IBK i högsta serien. Han är ursprungligen från Kisa och har även spelat innebandy i Rimforsa IF. Därtill har han en koppling till Vimmerby, där han gick i skolan som ungdom.

2019 spelade han med Ledberg, mot slutet med stora smärtor i ena höften.

Han säger:

– Jag tänkte inte så mycket mer på det, men smärtan satt kvar och till slut var jag tvungen att kolla upp det ordentligt. Då visade det sig att jag drabbats av artros i ung ålder och att höften var helt paj. Det var ett riktigt chockbesked. Jag blev ledsen och har inte gjort mycket alls sedan dess. När exempelvis någon polare ringt och frågat om jag ska följa med och spela padel har det inte gått.

– Jag blev stillasittande, har nästan inte tagit mig ut och inte fått utlopp för min energi. Det har varit familj och jobb och nästan inget annat i livet. Till slut tyckte min fru också att jag borde hitta på något för att komma hemifrån ibland, säger Marcus Holmertz.

35-åringen skrattar när han säger det, men det finns ett allvar i rösten och han hymlar inte om att det har varit en tuff tid. Höften måste med all säkerhet opereras någon gång, men det är ännu oklart när.

– Jag kände nästan att jag tappat min identitet och inte minst därför ska det här bli jävligt roligt. Det kommer att göra ont dagen efter om jag ska visa vissa övningar, men det får jag ta, säger han om tränaruppdraget där han bara veckan före seriestart tar över efter Johan Wiggur. 

Redan på fredag är det division 1-premiär, borta mot Vimmerby IBK.

– Vi har en stark stomme i bland andra Edin Omanovic, Adam Zetterström och Adam Wastesson och mycket potential i övrigt. Många oslipade diamanter som kan utvecklas. Vi ska fajtas däruppe. Topp fyra känns fullt rimligt, säger Holmertz.

Hur är du som tränare?

– Man får ta med sig godbitarna från det man upplevt själv och hitta sitt eget ledarskap. Jag gillar en positiv kravställning och kan nog ha en fördel av att ha spelat relativt nyligen. Jag vet vad en spelare vill höra och inte höra. Tror jag, avslutar han.

Marcus Holmertz, Ledberg
Marcus Holmertz, Ledberg
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!