Regeringens besked räddar stora tävlingar i Sverige

Regeringen föreslår att elitidrottare ska undantas från det nuvarande inreseförbudet. –Med dagens besked skickar vi en tydlig signal, säger idrottsminister Amanda Lind (MP).

Amanda Lind (MP) kultur och idrottsminister. Arkivbild

Amanda Lind (MP) kultur och idrottsminister. Arkivbild

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Politik2020-10-20 16:10

Sedan den 19 mars har ett inreseförbud till Sverige från andra länder än EU-länder, Storbritannien, Norge, Island, Liechtenstein och Schweiz gällt.

Regeringen kallade under tisdagen till en presskonferens där det meddelades att det nu ska gå att göra ett undantag för elitidrottare - som ska kunna resa in i landet.

Förslaget kommer att remitteras med förhoppning om att förordningen kan träda i kraft i mitten av november.

– Med dagens besked skickar vi en tydlig signal. Vi vill ha internationella tävlingar i Sverige, säger idrottsministern Amanda Lind (MP).

På grund av inreseförbundet gick Östersund miste om världscuptävlingarna i skidskytte i december när regeringen tidigare i höstas inte kunde ge något undantag för elitidrottare. Idrottsministern ser dock positivt på framtiden

– Det är väldigt många tävlingar som väntar oss som konståknings-VM under våren. Alla internationella elittävlingar kommer att kunna genomföras. Sverige är ett land som är erkänt duktiga på att arrangera tävlingar och det ska vi vara även under pandemin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om