"Roligt att komma igång och träna igen"

Efter en period med mindre aktivitet i pandemitider fick Vimmerbyungdomar chansen att träna både fotboll och tennis under sportlovet.

Filip Hultkvist forsar fram under Vimmerby IF:s sportlovsträning i bollhallen på Arena Ceos.

Filip Hultkvist forsar fram under Vimmerby IF:s sportlovsträning i bollhallen på Arena Ceos.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2021-02-23 18:45

På tisdagen var det sportlovsaktiviteter i både tennishallen och i bollhallen på Arena Ceos. Vimmerby IF:s David Lindgren tog emot två grupper med 25-30 spelare vardera i åldrarna 8-10 år samt 11-13 år.

– Det var ganska lagom uppslutning. Det var även kul att se att en del spelare från andra orter i kommunen tog chansen att komma och träna lite extra, sa David Lindgren som lät spelarna fokusera på att hantera bollen.

– I gruppen med de yngre lirarna var det hälften tjejer och deras träning leddes av tre ungdomsspelare från VIF som har varit ledare på våra fotbollsskolor tidigare.

En av spelarna som deltog var Filip Hultkvist från Vimmerby. Han uppskattade att få spela fotboll igen efter att möjligheten till träning varit begränsad under hösten och vintern.

– Det är roligt att komma igång och träna igen. Fotboll är skoj, men jag fokuserar annars mest på innebandy, säger Filip Hultkvist.

I tennishallen tog Johan Nilsson emot två grupper för tennislir på sportlovet under tisdagen. De fick bland annat prova på att spela Pickleball.

– Det är kul som omväxling och de flesta klarade det ganska bra trots att det var första gången. Det kan vara lite lurigt då man spelar med en innebandyboll som inte studsar lika mycket som en tennisboll, säger Johan Nilsson.

Vimmerby TK:s verksamhet har annars inte hindrats så mycket i pandemitider.

– Vi har kunnat hålla igång ganska bra under anpassade former, säger Johan Nilsson.

Några av de yngsta tjejerna under en övning på träningen som leddes av spelare från VIF:s ungdomslag.
Några av de yngsta tjejerna under en övning på träningen som leddes av spelare från VIF:s ungdomslag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!