Rosengård vann – håller liv i guldstriden

Rosengård vann hemmamötet med jumbon Uppsala stort. Därmed håller man liv i gulddrömmen med två omgångar kvar.

Rosengårdsglädje efter att Anna Anvegård (mitten) gjort 3–1.

Sport2020-11-01 15:55

Rosengård inledde matchen mot tabelljumbon Uppsala fyra poäng bakom serieledande Kopparbergs/Göteborg.

Efter den senaste tidens kräftgång var seger ett måste, och efter ett målfyrverkeri i andra halvlek lever fortfarande gulddrömmen.

Oavgjort mot Vittsjö, förlust mot Kristianstad och dessförinnan kryss mot både Linköping och Umeå innebar att de regerande mästarna FC Rosengård gav bort guldläget till Kopparbergs/Göteborg.

På söndagseftermiddagen krävdes Rosengårdsseger för att inte också ge guldkonkurrenten chans att redan samma dag lyfta bucklan i Växjö.

Mållöst i första halvlek

Första halvlek innebar i mångt och mycket spel mot ett mål, men Rosengård hade svårt att komma till klara målchanser och efter 45 minuter var ställningen fortfarande 0–0.

Andra halvlek var sedan inte mer än fem minuter gammal när Mimmi Larsson drogs ned i Uppsalas straffområde och domaren pekade på straffpunkten. Jelena Cankovic begick inget misstag och Rosengård hade fått nytt guldhopp.

Straffmålet skulle fungera som en katalysator, tio minuter senare nickade Larsson själv in 2–0 efter ett fint inlägg av Fiona Brown.

Efter en grov försvarsmiss reducerade Beata Olsson, men Rosengård skulle ta tre poäng. När Anna Anvegård stötte in 3–1 kände det som spiken i kistan.

Bennison tillbaka

Rosengård hann sedan med ytterligare två mål innan matchen var över. Först kom 4–1 från Nathalie Björn innan Jelena Cankovic fastställde slutresultatet 5–1.

18-åriga superlöftet Hanna Bennison var äntligen tillbaka från långtidsskada. Det var efter mötet med Djurgården i augusti hon tvingades till uppehåll och rehab.

Då offentliggjordes aldrig varför.

Inför söndagens måstematch berättade Bennison för Sydsvenskan om en överbelastning i skenbenet och hur hon sedan tvingades till extra vila efter att ha drabbats av Covid-19.

– Jag blev lite förkyld och hade lite feber. Det var mest jobbigt att vara hemma och inte få träna och så.

Bennison byttes in i den 73:e minuten. Matchen var hennes första sedan den 17:e augusti.