Rutinerad mittback klar för IFK

Bara en match har spelats i division 4, men redan nu ser IFK Västervik om sitt hus.

Niclas Andersson (röd) i kamp med IFK:s Johnnie Johansson. Nu blir de lagkompisar.

Niclas Andersson (röd) i kamp med IFK:s Johnnie Johansson. Nu blir de lagkompisar.

Foto: Malin Belfrage

Sport2020-06-24 12:13

På grund av en utdragen skada på Nils Alfonsson har IFK varit sårbara med spelare som kan spela i backlinjen.

Nu väljer IFK att plocka in rutinerade mittbacken Niclas Andersson, som kommer närmast från Västerviks FF. Han har tidigare spelat för Edsbruks IF och Tjust IF.

– Vi har haft en bra dialog en längre tid. Nu var de ganska tydliga med att de behövde få in spelare i backlinjen. Det har jag inte sett tidigare att de har behövt. Kan jag kliva in och hjälpa till är det bara kul, förklarar Niclas Andersson varför han väljer att gå till IFK.

Förra året spelade Niclas en match med VFF i division 4. Han har mest tränat med laget för att hålla igång.

Hur är formen?

– Inte så värst. På grund av Covid-19 har jag hållit social distansering och därför har jag inte tränat med VFF de två senaste månaderna, svarar Niclas.

Niclas känner flera av spelarna i IFK sedan tidigare, bland annat Johan Sandqvist. De bildade mittbackspar tillsammans i Edsbruk.

– Det är en fördel att vi har spelat ihop tidigare. Det jag kan bidra med är att jag brukar snacka mycket med mina medspelare, lite tuffhet samt ett bra huvudspel, säger Niclas Andersson.

undefined
IFK:s tränare Fredrik Walfredsson tar in värdefull förstärkning i Niclas Andersson.

Vad betyder det att få in Niclas?

– Förhoppningsvis kan han förstärka upp backlinjen. Vi har haft det tunt på backsidan i och med skadan på Nils Alfonsson, svarar IFK:s tränare Fredrik Walfredsson.

Enligt Niclas blir han spelklar för IFK den 27 juni. Det innebär att första matchen i IFK-tröjan kan bli hemma mot Vimmerby IF den 1 juli.

Karta: Bökensveds sportcenter Kultur & fritid
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!