Så är läget i Vimmerby och Södra Vi inför cupderbyt

Bara 48 timmar efter seriepremiären har VIF en ny tävlingsmatch. På fredag kväll möts Vimmerby och Södra Vi i ett intressant cupderby.

I den förra cupomgången slog Södra Vi ut Storebro på straffar. Nu väntar ytterligare ett derby.

I den förra cupomgången slog Södra Vi ut Storebro på straffar. Nu väntar ytterligare ett derby.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2020-07-03 06:30

Det är den tredje omgången av Smålandscupen. VIF-tränaren Johan Karlsson-Törndahl försäkrar att hans lag tar det här derbyt på största allvar.

– Jag vet att spelarna verkligen ser fram emot att möta Södra Vi. Vi ska göra allt vi kan för att gå vidare i cupen, säger han.

Jämfört med seriepremiären mot Västervik blir det tre förändringar i startelvan. Petter Gustafsson, Ali Mustafa Mohammed och Ardijan Mahmutaj ersätter Gustaf Johansson, Anton Ljungberg och Joakim Storm.

Det innebär följande lag: Petter Gustafsson – Ali Mustafa Mohammed, Oskar Bergman, Jacob Johansson, Ludwig Strömbom – Ardijan Mahmutaj, Markus Ahl, Simon Larsson, Niklas Gunnarsson, Mohammad Jafr – Rickard Thuresson.

Södra Vi-tränaren Peter Magnusson säger så här inför cupderbyt på Ceosvallen:

– För oss är det en bonusmatch. Det är alltid roligt att möta bättre motstånd och se hur vi klarar oss. Vi ska försöka störa Vimmerby så mycket vi kan.

Hur ser du på era chanser att skrälla?

– Egentligen ska Vimmerby vara flera klasser bättre än oss. Vi måste ha en dag alla är på topp, samtidigt som Vimmerby har en sämre dag. Då kanske det kan gå.

Mikael Hammarquist missar fredagens cupmatch, eftersom han är bortrest.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!