Så är läget med Ljung efter kraschen

Det var i tisdagens elitseriepremiär som den tidigare lagkaptenen i Västervik Speedway kraschade svårt och fick föras till Eksjö sjukhus med ambulans.

Peter Ljung bärs in på bår i ambulansen.

Peter Ljung bärs in på bår i ambulansen.

Foto: Haris Dreco

Speedway2020-08-12 10:18

I elfte heatet krokade Vetlandas Peter Ljung ihop med Dackarnas Avon van Dyck och åkte rakt ut över luftstaketet och flög handlöst in i en vadderad stolpe utanför banan. 37-åringen tappade medvetandet en stund, men kunde senare röra på både armar och ben när han lastades in i ambulansen.

De otäcka tv-bilderna visade hur Peters familj stod och höll om varandra medan han fick vård utanför banan.

"Milda makter. En riktigt otäck krasch, bland det värsta jag har upplevt", sa experten Stefan Klemetz i C More.

Till SVT meddelade senare Vetlandas stab att Peter hade åkt på en hjärnskakning och hade rejält ont i ryggen, men att han hade känsel överallt.

Sent på tisdagskvällen skrev Peter Ljungs team följande på sin Facebooksida:

"Efter några timmar med flera kontroller på sjukhuset kan vi nu konstatera att det mesta är under kontroll. De närmsta dagarna får visa vilken typ av rehabilitering som behövs. Peter är vid gott mod och ser redan nu fram emot att vara tillbaka. Vi återkommer med ytterligare besked. Tack alla som hört av sig och visat omtanke".

På onsdagen fick Ljung lämna sjukhuset med en konstaterad hjärnskakning och blåslagen kropp. Innan han får träna igen måste han gå igenom återhämtningsprogrammet hjärntrappan.

"Nu ska han inte röra en telefon, en "padda" eller använda en skärm på 72 timmar", säger Vetlandas lagledare Mikael Wirebrand till SVT.

I tisdagens elitseriepremiär kraschade Peter Ljung svårt och fick åka med ambulans till sjukhuset.
I tisdagens elitseriepremiär kraschade Peter Ljung svårt och fick åka med ambulans till sjukhuset.
Karta: Vetlanda Motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!