Så gick det för VH mot Karlskrona

Vimmerby Hockey var ute efter revansch efter två tidigare förluster mot Karlskrona den här säsongen. Efter två perioder såg det också ut som att det skulle bli så, men KHK kom tillbaka starkt i tredje och vände och vann med 4-2.

Karlskrona vann återigen mot Vimmerby.

Ishockey2021-01-17 18:20

Inför Karlskrona-matchen hade Vimmerby övertygat i varje förstaperiod i Allettan. Samma visa upprepade sig nu. VH var det spelmässigt klart bättre laget mot Blekingegänget, men utdelningen målmässigt blev inte därefter. Hemmalaget fick istället en smakstart då Fredrik Sandberg hittade rätt efter blott tre minuters spel.

Efter många försök kunde inlånade HV-backen Helge Holmstrand kvittera. KHK-målvakten Marcus Hellgren fick det tufft med trafiken som var framför honom och Holmstrand och VH kunde jubla några minuter före periodvilan.

Mittperioden gick klart till gästande Vimmerby första sex-sju minuterna. Hellgren hade mycket att göra när VH tryckte på. Rättvist kom 1–2 direkt efter att Karlskrona klarat av en utvisning. Stående bakom mål hittade Jakob Karlsson fram till Oskar Carlsson, som satte pucken i nät.

Hemmalaget ryckte upp sig i slutdelen av perioden, men hade ändå svårt att skapa heta chanser. I sista perioden vände hemmalaget underläget till seger med 4-2, med en snabb kvittering, ett mål i powerplay och ett mål i öppen kasse.

– Vi får energi av vår kvittering tidigt i den sista perioden, säger Karlskronas tränare Eric Karlsson.

Karlskrona-VH

Första perioden: 1–0 (3.12) Fredrik Sandberg, 1–1 (18.00) Helge Holmstrand (Pelle Ström, Johan Schreiber).

Andra perioden: 1–2 (10.31) Oskar Carlsson (Jakob Karlsson, Jonas Nyman).

Tredje perioden: 2–2 (41.07) Linus Pettersson, 3–2 (49.59) Mikael Roslund, spel 5/4, 4–2 (59. 57) Viktor Grahn.

Skott: 33-25.