Så gick det för Vimmerby IF i kvartsfinalen

Vimmerby IF räckte inte riktigt till mot Mariebo i kvartsfinalen av Smålandscupen. Trots en bra insats blev det förlust med 3–0.

Under onsdagskvällen spelade VIF Dam kvartsfinal i Smålandscupen.

Under onsdagskvällen spelade VIF Dam kvartsfinal i Smålandscupen.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-08-12 21:22

På förhand flaggade VIF-ledningen för en del ändringar i startelvan, med anledning av det täta spelschemat. Och visst. Det gjordes ett par byten jämfört med den senaste seriematchen.

Vimmerby åkte ändå till Jönköping med ett slagkraftigt lag. Följande spelare startade mot Mariebo: Elin Ryd – Malin Blidfors, Malin Söderlund, Greta Koponen, Julia Rosin – Elin Börjesson, Malin Engström, Emma Wessman, Andrea Lundgren, Stina Kägu Bragsjö – Nathalie Johansson.

Inledningsvis såg det lovande ut.

– Vi visste att det skulle bli tufft och hade en något mer defensiv inställning än vanligt. Vi var hungriga i pressen och gjorde det svårt för Mariebo. De spelade inte ut oss på något sätt, säger tränaren Mikael Rinaldo.

Mariebos 1–0-mål kom i mitten av den första halvleken. Det var Madeleine Tegström, med hundratals allsvenska matcher på meritlistan, som assisterade till ledningsmålet. Kort före pausvilan åkte VIF på ett psykologiskt tungt mål, när hemmalaget gjorde 2–0.

– Det var synd att vi låg under med 2–0 i halvtid. Vi åkte på två oturliga mål. Totalt sett gjorde vi en jättebra halvlek, framför allt de första 20 minuterna.

I den andra halvleken genomförde Vimmerby flera byten. Bland annat spelade anfallsstjärnan Nathalie Johansson ”bara” 45 minuter.

Drygt en kvart före slutet kom 3–0, vilket också blev slutresultatet. Därmed tog Mariebo, som toppar division 1-tabellen, en planenlig seger. För Vimmerbys del är cupspelet över för den här gången.

– Vi åker ändå härifrån med en bra känsla. Kollektivt var det en stark insats mot ett fantastiskt duktigt lag, säger Mikael Rinaldo som ger extraplus till mittbacken Malin Söderlund.

Nu gäller det att VIF laddar om. Redan på lördag är det dags för nästa match när Svärtinge kommer på besök.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!