Så gick det för Vimmerby mot Mariestad

Tätt och dramatiskt igen. För tredje gången blev det jämnt när VH hade match i Allettan. Sebastian Vidmars mål i powerplay blev förlösande när VH vann mot Mariestad med 2-1.

Vimmerby jublar efter 1-0-målet mot Mariestad.

Ishockey2021-01-15 21:07

Vimmerby kom till mötet mot Mariestad efter en mindre bra insats mot Huddinge. Nu var det ett helt annat Vimmerby Hockey vi fick se. Med hög energinivå, bra fart och stark attityd tog hemmalaget kommandot mot Mariestad, som öppnat Allettan bra.

Backen Linus Ljung gav Vimmerby ledningen med ett skott från blålinjen. Det blev periodens enda mål. 1–0 var i underkant sett till både spel och chanser för VH.

Mittperioden gick på poäng till gästande Mariestad, men några mål blev det inte för något av lagen.

Inför tredje stod matchen och vägde. Då klev Sebastian Vidmar in och frälste Vimmerby med ett vackert mål i powerplay. Förarbetet var riktigt snyggt av Philip Rondahl och Jakob Karlsson. Avgjort? Icke. Det blev högdramatiskt när Mariestad reducerade med två utespelare mer än VH i slutet, då Oskar Carlsson satt i utvisningsbåset och där gästerna plockade sin målvakt. I slutsekunderna var det också ytterst nära kvittering ett flertal gånger. VH höll undan och tog en viktig seger.

VH-Mariestad

Första perioden: 1–0 (8.02) Linus Ljung (Jakob Karlsson).

Tredje perioden: 2–0 (50.38) Sebastian Vidmar (Philip Rondahl, Jakob Karlsson), 2–1 (58.39) Adam Willig