Så gick det i division fem-matcherna

Både Storebro IF och HM IS har haft en tung säsongsinledning. I fredags kväll hade lagen två tuffa bortamöten. Och nä, det blev inga poäng den här gången heller.

Både Storebro IF och HM IS hade svåra bortamatcher i fredags.

Både Storebro IF och HM IS hade svåra bortamatcher i fredags.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Fotboll2020-08-14 22:32

För HM IS fortsätter därmed kräftgången. De har inte alls fått någon bra start på serien. 0–3-förlusten mot Fårbo var den fjärde raka i ordningen och laget har ännu inte någon poäng. HM hängde ändå med bra, där hemmalagets skicklige anfallare Joacim Olsson satte 1–0 efter en knapp halvtimme. I slutet på halvleken fick Erik Stejdahl syna det röda kortet. Efter paus utökade Fårbo till både 2–0 och 3–0.

– Vi pratade mycket innan matchen att främst få ihop defensiven – och det lyckades vi bra med. Sedan kontrade de in 1–0, säger ledaren Roger Olofsson och fortsätter:

– Jag tycker vi har ganska mycket boll i andra, men de har fler chanser än oss och efter deras 2–0 blir det för tufft. Nu gäller det att försöka vända på den här negativa trenden och det är hårt, hårt jobb som gäller. 

Även Storebro hade en svår bortamatch i Oskarshamnstrakten. Detta mot fullpoängaren Stjärnan. Efter en mållös första halvlek fick laget från Påskallavik utdelning efter paus och vann med 2–0. För Storebro var det tredje raka förlusten i serien. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!