Så gick det i övriga matcher i Allettan

Det var full omgång i södra Allettan i söndags. Det bjöds på storsegrar och många mål i flera av matcherna. Så här gick det utöver Vimmerbys bortamatch mot Karlskrona.

Nybro tog en ny seger och toppar Allettan. VH ligger sexa.

Ishockey2021-01-17 18:45

Mariestad-Visby 0–6

Hoppsan. Det svänger om Visby/Roma. Gotlänningarna fick storstryk hemma mot Dalen i den första matchen i Allettan. Sen har laget två raka vinster. Mot Mariestad vann de med tennissiffror: 0–6. Efter två mål i mitten av den andra perioden, rasslade det till ordentligt i sista.

Huddinge-Skövde: 7–4

Målrikt värre. Det var tight hela vägen fram tills dess att Fabian Lundh satte 6–4 tio minuter före slutet. Samme Lundh avgjorde sedan definitivt med ytterligare ett mål. Noterbart är att de före detta VH-spelarna Alexander Henriksson och Björn Jonason inledde målskyttet för sina respektive lag.

Troja-Mörrum: 3–2

Mest anmärkningsvärt är egentligen skottstatistiken. Enligt den vann Troja med förkrossande 44–14 (!). Målmässigt var det däremot helt jämnt. Matchen fick avgöras på straffar där Noa Lindqvist-Muci avgjorde till slut. Skicklige Marcus Paulsson tvåmålsskytt för Mörrum.

Dalen-Nybro 2–5

Nybro bara fortsätter att övertyga. Mot Dalen kom den fjärde segern på raken. Laget från Norrahammar bjöd dock upp till kamp. Gästerna hade med sig en 3–2-ledning in i den sista perioden. Nybros finska spelare hade en nyckelroll i den här matchen. Vid samtliga mål var en spelare från vårt östra grannland inblandad.

Tabellen toppas av just Nybro, före Huddinge, Dalen och Visby. Vimmerby hittar vi på en sjätte plats efter förlusten mot Karlskrona.