Så många villatomter är sålda: "Positivt överraskad"

Många vill bygga hus – trots coronapandemin. "Det märks att det finns ett uppdämt behov i Vimmerby. Folk köper det vi släpper", säger Sandra Lövsjö som är mark- och exploateringsingenjör på kommunen.

Det har kommit in ett flertal bygglov till miljö- och byggnadsförvaltningen.

Det har kommit in ett flertal bygglov till miljö- och byggnadsförvaltningen.

Foto: Michael Nordin

Vimmerby2020-11-18 06:00

Sedan försäljningsstarten i somras har det sålts åtta villatomter i Nosshult, några kilometer utanför Vimmerby. Två är reserverade.

– Jag är positivt överraskad, sett till vad som händer och sker i världen just nu. På grund av pandemin hade jag inga förväntningar när vi drog igång försäljningen. Tre sålda tomter hade också varit bra. Nu är vi redan uppe i åtta tomter. Det är upplyftande och viktigt för kommunen, säger Sandra Lövsjö.

Är det fler försäljningar på gång?

– Vi hoppas det. Det finns fortfarande intressenter som vi behandlar. Sedan är tanken att vi ska marknadsföra området en gång till. Nu när det har gått några månader sedan försäljningsstarten kanske folk glömmer bort att det fortfarande finns lediga tomter. 

Än så länge har det inte byggts något hus i det nya villaområdet – men det närmar sig. Det har kommit in ett flertal bygglov till miljö- och byggnadsförvaltningen. 

undefined
Det har kommit in ett flertal bygglov till miljö- och byggnadsförvaltningen.

Totalt är det 26 villatomter i Nosshult. Det finns även ett antal tomter som är anpassade för flerfamiljshus.

– Det finns byggherrar som har visat intresse för området, trots att vi inte har kommit till "Etapp 2" än. Det är självklart jätteroligt, säger Sandra Lövsjö.

Hur ser tidsplanen ut?

– Vi vill komma igång med det arbetet så fort som möjligt, men jag skulle inte tro att det händer så mycket i november eller december. Vi kanske har en del inledande samtal. Sedan kommer det "riktiga" arbetet starta nästa år.

undefined
I Nybble ska det bli ett 20-tal nya villatomter. Om allt går som planerat kommer de ut till försäljning sommaren eller hösten 2021.

Parallellt med Nosshults-projektet kommer Vimmerby kommun släppa ett 20-tal villatomter i Nybble. Projekterings- och marknadsarbetet pågår för fullt.

– I bästa fall kan försäljningen komma igång till sommaren eller hösten 2021. Området är inte avstyckat än, så vi behöver ta hänsyn till lantmäteriförfaranden och allt annat som behöver vara förberett, säger Sandra Lövsjö.

Hon tillägger:

– Det är förhållandevis många privatpersoner som har hört av sig och frågat om Nybble. Det låter positivt.

Hur går det med lucktomterna i Vimmerby?

– Hittills har vi släppt sju-åtta lucktomter och de flesta är sålda. Vi har fler som ligger i pipelinen och är redo att släppas. Det kan bli redan före nyår.

På vilken gata?

– Det är inte helt klart än, men det handlar om tomter i Vimmerby tätort, säger Sandra Lövsjö.

Hittills har Vimmerby kommun sålt åtta tomter i Nosshult. Två är reserverade. Totalt finns det 26 villatomter i det nya området.
Hittills har Vimmerby kommun sålt åtta tomter i Nosshult. Två är reserverade. Totalt finns det 26 villatomter i det nya området.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!