Så ska VH få fart på målskyttet: "Bli mer desperata"

Vimmerby har sämst effektivitet av lagen i söderettan så här långt. Söndagens motståndare Hanhals har bäst. "Vi måste bli mer desperata framför kassen och ha mer trafik", säger rutinerade backen Oskar Carlsson inför matchen.

Vimmerby 16 oktober 2020 18:46

VH har gjort tolv mål i serien hittills, på fem matcher. Det ger ett snitt på 2,4 mål per match. 183 skott har gått på mål, vilket ger en skotteffektivitet på 6,56 procent. Att jämföra med Hanhals, som ligger på 13,74 procent.

Bekymret är inte att Vimmerby skjutit för få skott, utan snarare att skotten inte är tillräckligt välriktade.

– Känslan är att vi har skjutit ganska mycket, men att det är för enkla skott. Vi måste göra mer "skitmål" och ta jobbet framför motståndarkassen. Ha mer trafik helt enkelt och störa målvakten mycket mer, säger Oskar Carlsson och ger ett exempel på hur det borde vara:

– Ta Nymans (Jonas) mål mot Nybro. Då var vi där. Jag såg att deras målvakt var skymd och då blir det så mycket svårare att ta skotten.

Är det här något ni pratar mycket om, att ni ska ha mer trafik framför mål?

– Ja, det har vi nog gjort i flera år känns det som. Man måste våga ta för sig och då får det göra lite ont också.

 

Oskar Carlsson brukar själv vara en pålitlig målskytt, men han är en dem som inte fått någon fullträff än.

– Nä, men snart trillar det förhoppningsvis in en puck.

I sammanhanget ska det också sägas att Vimmerby mött fyra topptippade lag i rad; Nybro, Troja, Karlskrona och Tranås. Det är motståndare (frånsett Tranås) som gjort det bra försvarsmässigt.

– Så är det, men samtidigt ska vi också vara ett topplag, säger Carlsson.

Vad är dina tankar om Hanhals?

– Det är svårt att veta vad man får av dem. De brukar tuta och köra. Så har det i alla fall varit när vi mött dem tidigare. För oss är det självklart viktigt att vi studsar tillbaka, men mycket var ändå bra mot Nybro senast. Framför allt att vi vågade hålla i pucken på ett bra sätt. Förvarsspelet var också starkt.

Inför matchen i Kungsbacka är Vimmerby på sjunde plats. Helgens motståndare Hanhals är något överraskande femma i serien. Laget har bland annat besegrat topplagen Troja och Nybro.

Är du överraskad att det har gått så pass bra?

– Jag vet inte faktiskt. Det verkar bli en jäkligt jämn serie, där de tippade bottenlagen kan vinna mot de som är tippade i toppen. Vi fick en bra start med seger mot Troja. Sedan har det rullat på bra, men det var en bitter förlust i torsdags mot Mörrum (2–3), säger tränaren Jan Ericsson.

Ni är effektiva i målskyttet. Vad beror det på?

– Jag är ingen statistiker egentligen, men jag tittade faktiskt på det alldeles nyss. Jag tror mycket beror på att vi har ett rakt spel, där vi attackerar mycket på mål.

Mot Mörrum saknades lagets poängkung Mattias Elfström. Nu är han på bättringsvägen, men är ändå enligt Hanhalstränaren ett frågetecken.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Torbjörn Allvin

Ämnen du kan följa
Hanhals-Vimmerby Hockey
Ishockey

Många bidrog till segern: "Bredden är vår styrka"

Ishockey

Betyg: De var bäst i VH-segern mot Hanhals

Ishockey

Vimmerby Hockey är tillbaka på vinnarspåret

Ishockey

Så var Vimmerbys segermatch mot Hanhals

Läs mer!
Ishockey

Nya bekräftade coronafall i VH – match i farozonen

Ishockey

Extrainsatt möte med klubbarna: "Vi vill ha mer tid"

Ishockey

Beskedet: Efter kaoset – så agerar tävlingsnämnden

Ishockey

Så gick det i södra Hockeyettan

Ishockey

Tystnaden kring stödpengarna: "Finns ingen anledning"

Visa fler