Sandra fortsätter satsa internationellt: "Fullt upp"

Vimmerbyryttaren Sandra Fransson fortsätter sin internationella satsning. Efter två månader i Spanien har hon nu siktet inställt på franska Rivieran och turistmagneten Saint-Tropez. "Jag hoppas jag får chans att tävla där", säger hon.

Vimmerbytjejen Sandra Fransson är ute i Europa och hoppas komma igång och få tävla med sina hästar snart igen.

Vimmerbytjejen Sandra Fransson är ute i Europa och hoppas komma igång och få tävla med sina hästar snart igen.

Foto: Privat

Ridsport2021-04-19 12:30

För en tid sedan kablades det ut otäcka nyheter att ett herpesvirus (EHV-1) härjade i Spanien. Utbrottet kom vid den internationella hopptouren i Valencia i slutet av februari. Flera hästar dog till följd av detta och smittan spreds till flera länder i Europa. Åtgärden blev att stoppa all tävlingsverksamhet i Europa vilket innebar att bland annat Gothenburg Horse Show fick ställas in. Från och med den 12 april är det tillfälliga tävlingsstoppet hävt.

Sandra Fransson befann sig inte så långt därifrån, men i ett annat tävlingsområde, söder om Valencia, i staden Oliva. Efter Grand Prix-framgångar med sina hästar har hon blivit kvar där, längre än vad hon tänkt från början. 

– Jag har varit här i två månader nu. Det har varit bra och jag är kvar på tävlingsområdet med mina fyra hästar. Det är fullt upp med träningen, säger Sandra till Sporten från ett regnigt Spanien. 

Hur är det med virusutbrottet nu?

– Det har lagt sig. Mina hästar klarade sig. Tanken var att tävlingarna skulle ha kommit igång här igen, men de ställdes in. Restriktionerna kring covid-19 är ganska så hårda här i Spanien. 

För Sandra Fransson är det förhoppningsvis ändå tävlingsdags snart...

– Tanken är att vi ska åka till Frankrike och tävla inom kort. Det är en större tävling i Saint-Tropez i södra Frankrike som startar 28 april. Just nu väntar jag på besked hur det blir. Vi står på väntelista för att få tävla. I så fall blir det med två av mina hästar: Cima D'Argouges och antingen Congstar PS eller Chattanooga. 

Vad händer efter det?

– Oavsett om vi får tävla i Frankrike eller inte, så åker vi tillbaka till Belgien. Vi har hästarna uppstallade i närheten av Liége. Vi har ett samarbete med den som äger anläggningen där. Sen är tanken att jag ska försöka sälja av lite hästar och att senare i höst återvända till Spanien för en tour. Den kan pågå i flera månader och då är det ganska intensivt med tävlande för min del. Det är skönt att kunna tänka långsiktigt och ha en plan för det.

Och när kommer du hemåt, till Sverige och Vimmerby?

– Jag vet inte riktigt, men det blir i sommar någon gång.  

Just nu har Sandra Fransson fullt upp med sin internationella satsning, där nästa stopp förmodligen blir Saint-Tropez. 

Sandra Fransson
Sandra Fransson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!