Satsningen: De vill bygga två nya padelbanor i Vimmerby

Ett antal nya padelbanor är på gång i trakten. Nu finns planer på ytterligare två banor, i ett samarbete mellan PadelFour Vimmerby och Vimmerby Camping. "Sporten växer så det knakar och banorna hade höjt vår anläggning", säger Hampus Thorstensson, som är kreatör på Vimmerby Camping.

Ytterligare fler banor i Vimmerby? Det kan bli verklighet.

Ytterligare fler banor i Vimmerby? Det kan bli verklighet.

Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Padel2021-04-17 14:00

I samband med PadelFour Vimmerbys två-årsdag släppte man nyheten att det finns planer på att bygga två nya utomhusbanor i Vimmerby. Det är ett samarbete med Vimmerby Camping och tanken är att bygga banorna på deras tilltänkta aktivitetsområde.

– Vi har kommit överens om att ha ett samarbete. De är intresserade av att bygga två dubbelbanor utomhus och vi har varit överens ganska länge om att göra det. Det är jätteroliga nyheter, säger PadelFours Mathias Westerling.

Enligt Hampus Thorstensson, som är kreatör på Vimmerby Camping, har man ännu inte bestämt exakt var banorna ska ligga.

– Det är ett dilemma. Vi för en bra dialog med kommunen kring marken i anslutningen till campingen. Den platsen vi tittat på för aktivitetsområdet är detaljplanlagd mark och blev det 2018. Sådana ligger inne i fem år per automatik, så det blir tidigast 2023 då. Men det finns annan mark kring Nossen och vi har fortsatt en öppen dialog med kommunen om det, säger Hampus Thorstensson.

undefined
Niclas Samuelsson och Mathias Westerling från PadelFour Vimmerby (till vänster) och Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd från Vimmerby Camping (höger).

Därmed vet man inte när det kan bli aktuellt att börja bygga de nya banorna.

– Just nu har vi inget konkret, men så fort någon mark blir tillgänglig så får titta på det. Vi har alla intentioner i världen att ha padel hos oss. Sporten växer så det knakar och banorna hade höjt vår anläggning, säger Thorstensson.

Kommer banorna att vara öppna för alla?

– Allt vi gör är med perspektiv på det lokala, så det kommer inte bara vara för campinggäster.

Hur ser ni på konkurrensen som finns i trakten och som ser ut att öka?

– Om vi ser till vår egen del så har vi vårt eget "community". Och om jag ser till mig själv så har jag märkt att jag oftast är sent ute när jag vill spela själv, haha. Det finns aldrig några lediga tider.

Mathias Westerling och Niclas Samuelsson (PadelFour Vimmerby) har själva länge haft planer på att expandera och bygga en helt ny anläggning, med fyra dubbelbanor och två singelbanor inomhus samt ett antal utomhusbanor. Den satsningen fortsätter.

– Vi valde att avvakta med det när det dök upp nya aktörer här. Vi vet inte riktigt hur många som spelar och om det är tillräckligt stort intresse, så vi kommer ta det steg för steg. Förhoppningsvis kan vi börja lite försiktigt redan i år, menar Westerling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!