Seger direkt för besviken Ståhl

Tekniken stämde inte. Ändå blev det en enkel seger för Daniel Ståhl i hans första diskustävling på över åtta månader. –Dåligt, säger han efter kastet på 65,92 meter i Oslo.

Daniel Ståhl under Impossible Games i Oslo.

Daniel Ståhl under Impossible Games i Oslo.

Foto: Heiko Junge/NTB/TT

Sport2020-06-11 20:55

Den svenske världsmästaren hade pratat om världsrekord, att han inspirerats av Armand Duplantis framgångar i stavhoppet och att han saknat att tävla.

Väl tillbaka i buren stämde det inte för "Ståhlmannen".

Fyra ogiltiga kast och en bästa notering på 65,92 meter imponerade inte, men räckte till seger vid de internationella tävlingarna i norska Oslo, kallade "Impossible Games".

Ner till landsmannen och tvåan Simon Pettersson – 64,54 – skiljde det nästan 1,5 meter.

– Det är dåligt. Jag är besviken. Tekniken stämde inte riktigt i dag. Jag var för kort i rörelserna i hela ringen, säger Ståhl till TT.

TT: Är det ringrostighet?

– Nä, det är bara att jag vill så mycket, kasta mycket med överkroppen hela tiden. Det är lätt hänt, det är bara att köra vidare.

De två kasten som räknades – 64,92 i tredje omgången och 65,92 i femte – var en bra bit ifrån hans personbästa på 71,86.

Det kastet, i Bottnaryd i juni förra året, kom dock inför publik. Tävlingen i Oslo – en uppvisningstävling med i huvudsak norska och svenska deltagare – skedde inför tomma läktare på grund av coronapandemin och gav förstås inte samma kick.

– Det är samma för alla. Det var kul att tävla, kul att vara i Norge, säger Daniel Ståhl.

Norrmannen Ola Stunes Isene slutade trea på 61,85.

Världsrekordet på 74,08 innehar alltjämt tysken Jürgen Schult.

I kula imponerade Wictor Petersson. Den 22-årige skåningen satte nytt personligt utomhusrekord med 20,94 i sista kastet. Det räckte dock inte till seger, norske Marcus Thomsen vann på 21,03.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!