Segertåget fortsätter för VSGF: "Värsta varit med om"

Seger för sjätte gången i rad. Men återigen bjöd Diö på tufft motstånd. "De är äckliga att möta och passar oss uppenbarligen inte", säger Virserums tränare Wictor Holmberg efter 5-3-vinsten.

Virserum tog sin sjätte raka seger.

Virserum tog sin sjätte raka seger.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-10-18 20:04

Virserum vet inte ännu hur det känns att förlora i hockeytrean. På sex matcher har de lika många segrar. Tränare Holmberg var ändå inte helt nöjd efteråt:

– Nä, vi spelar lite för svårt och har kanske fått lite "vattenskalle" efter att vi vunnit så mycket. Jag vill att vi ska spela med mer fart och med ett högre passningstempo. 

Virserum satt i förarsätet matchen igenom. Hade 1–0 efter första perioden, 3–1 efter två spelade och ledde också med 5–1 en bit in i den tredje. Men, Diö var långt ifrån ofarliga. 

– Sett till det spelarmaterial de har, så är de ett av seriens bästa. De spelar typisk juniorhockey, där de dumpar puck och går på hårt med två spelare. 

Wictor Holmberg tycker också att de blev hårt ansatta av domarna. 

– Det var nog det värsta jag varit med om. Jag vet inte varför vi fick så många utvisningar. Dominik (Brzek) fick matchstraff i första perioden för att inte halsskyddet satt som det skulle. Han borde ha fått varning innan, men inte, säger en upprörd Virserum-tränare. 

Totalt drog Virserum på sig 73 (!) utvisningsminuter, där även Alexander Andersson åkte på matchstraff. 

Poäng Virserum: Adam Koponen 1+2, Jeremy Mcneil 1+1, Joel Stridell 1+1, Jordan Fogerty 1+1, Daniel Öhlund 1+0, Otto Svensson 0+1, Olle Enqvist 0+1. 

Bäst betyg i laget gick till Robert Davidsson, Olle Enqvist, Philip Elander och Derek Chin. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!