Selatin Shaljani lämnar HFK för J-Södra

Om ett par veckor flyttar Selatin Shaljani till Jönköping och förra helgen gjorde han sin sista match för sitt Hultsfreds FK. "Det var speciellt, jag har ju bara spelat i HFK", säger han.

Mot nya mål. Selatin Shaljani gjorde sin sista match för HFK mot HM IS. Nu går flytten till J-Södra och Jönköping.

Mot nya mål. Selatin Shaljani gjorde sin sista match för HFK mot HM IS. Nu går flytten till J-Södra och Jönköping.

Foto: Marcus Johannesson

Fotboll2020-07-10 12:33

Selatin Shaljani har onekligen haft en snabb utveckling. Han snörade på sig fotbollsskorna först i elvaårsåldern och nu, fem år senare, byter han HFK mot elitföreningen Jönköpings Södra. 

– Det känns lite tomt och man kommer att sakna alla, spelare och ledare, men jag är inte direkt ledsen över detta. 

När han var med på Smålandslagets läger på Visingsö förra året så var också J-Södras scouter på plats, och blev uppenbarligen övertygade av vad dem fick se. 

– Som anfallare måste jag inte bara göra mål, utan också hjälpa lagkamraterna i defensiven. Dem gillar hårt arbetande anfallare, menar Selatin. 

Under den senare delen av 2019 var det uttagningar till Sandagymnasiets fotbollslinje elit och även där lyckades Selatin övertyga så pass mycket att han blev antagen.  

– Jag har varit där några gånger nu och det är en väldigt fin stad och förhoppningsvis kommer jag att hitta tryggheten. 

I HFK har han tränat två gånger i veckan vilket inte är tillräckligt för Selatin som gärna kör på egen hand. Nu väntar minst sex träningar i veckan, skola och klubb inräknat. 

– Det är bara att bita ihop, vill man bli något så måste man kämpa. Drömmen är att nå proffslivet och allra helst utomlands. 

Med till Jönköping följer en kompis från Oskarshamn och flyttlasset går i början av augusti. 

– Om det blir för tufft så har pappa sagt att hela familjen flyttar dit. Det betyder mycket med ett sådant stöd, säger Selatin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!