Serie A: Kan spela i slutet av maj

Serie A har varit pausad sedan den 9 mars – men om en och en halv månad kan ligan vara i gång igen. Det meddelar ordföranden för det italienska fotbollsförbund (FIGC), Gabriele Gravina. –I slutet av maj eller i början av juni kan vi starta, säger han till italiensk radio.

Förhoppningen i Italien är att svenske Dejan Kulusevski (i vitt) och resten av spelarna i Serie A ska kunna spela fotboll igen vid månadsskiftet maj-juni. Arkivbild.

Förhoppningen i Italien är att svenske Dejan Kulusevski (i vitt) och resten av spelarna i Serie A ska kunna spela fotboll igen vid månadsskiftet maj-juni. Arkivbild.

Foto: Gianluca Checchi/AP/TT

Sport2020-04-17 21:35

Förhoppningen är att den rådande nedstängningen av Italien ska upphöra den 4 maj och enligt Gravina kommer Serie A-klubbarna då att behöva cirka tre veckor på sig att förbereda sig inför återstarten.

Gravina passar även på att skicka en hård passning till alla som är av åsikten att fotbollssäsongen inte borde återupptas över huvud taget i det hårt coronadrabbade landet.

– De som pratar om att avbryta säsongen gillar varken fotboll eller italienare eftersom de tar bort hopp om framtiden och återhämtningen, säger han och fortsätter:

– Det kommer att vara en övervakningsperiod så att vi kan garantera att alla som deltar inte bär på viruset. Om alla tester visar sig vara negativa så är det inga problem gällande distansering och smittspridning.

Gravina medger att situationen alltjämt är komplex men understryker att fotbollen är en av de viktigaste industrierna i Italien och således viktig för landets ekonomi.

Över 22 000 människor har dött i Italien till följd av coronaviruset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!