Sex mål på sex minuter fällde VIBK

En rejäl svacka fällde som så många gånger förr den här säsongen Vimmerby IBK. Mot Kalmarsund hemma kom raser i mitten av första perioden som ledde till förlust med 9–2.

Kalmarsund Ungdom avgjorde mötet med VIBK i ett tidigt skede.

Kalmarsund Ungdom avgjorde mötet med VIBK i ett tidigt skede.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-11-26 23:32

Sett till tabellen var Kalmarsund, som inför matchen låg på andra plats, favoriterna för kvällen. Nästjumbon VIBK lyckades inte överraska, istället kunde Kalmarsund lämna Vimmerby med tre poäng.

– Vi är med bra spelmässigt  i 40 minuter även om det rinner iväg sett till mål redan i första perioden, sa tränaren Michael Elmér efter matchen.

Ledningsmålet för bortalaget kom redan efter exakt fyra och en halv minut spelad, men när VIBK bara 46 sekunder senare kvitterade genom den unga talangen Elias Trawtjenko, stod matchen åter vidöppen. Åtminstone fram till 1–2, sedan gick det fort. 

– Målen de gör är ju typiska mål man får med sig som topplag. Bollen studsar rätt och vid något läge är det vi som slår in den. Någon boll hade så låg fart att den inte ens hade gått att styra, men får ändå rinna igenom. Som bottenlag belönas vi sällan med sådan tur. 

Fort gick det. Efter Kalmarsunds 3–1 mål var ledningen utökad till 6–1 drygt tre minuter senare. Under tiden hann Ricky Gustafsson sitta av en utvisning på två minuter, varpå man plötsligt var för många spelare på planen, vilket ledde till ytterligare två minuter boxplay för hemmalaget. 

– Ricky (Gustafsson) väljer en väg och Daniel Helge (Kalmarsundspelare med VIBK som moderklubb) väljer en annan, det blir som det blir. Sen vid andra utvisningen är det jag som gör ett felaktigt byte. 

Det var med elva sekunder kvar av det powerplay Kalmarsund fick efter Elmérs felaktiga byte, som bortalaget gjorde 6–1 genom Christopher Dahl. Hampus Nelson satte senare punkt på första perioden med ett rörigt 7–1-mål. 

Andra perioden skulle se annorlunda ut. VIBK kom ut som ett nytt lag och hade betydligt mycket mer boll, samt avslut på mål.

– Man vet ju själv att det är lätt hänt efter en så stark första period (som Kalmarsund hade) att man slår av på takten. Men framförallt tycker jag att vi steppar upp. Som ledare i en sån här match måste jag se till prestation och inte bara resultat för att kunna ta med mig något. Andra perioden slutar 1–1, men därifrån kan vi ta med oss mycket positivt. Vi måste titta på det vi gör bra och försöka göra det ännu bättre, istället för att bara fokusera på vad vi gör dåligt. Vi skapade chanser, men måste sätta dem också. 

Målproduktionen blev det aldrig någon fart på. Matchen slutade 9–2 och VIBK stannar därmed kvar på en elfteplats i tabellen. 

– Med tanke på hur mycket vi bränner offensivt kan jag inte höja någon forward. Däremot vill jag höja Hampus Carlsson och "Kalle" (Karl) Hjelmland. De gör det båda bra utifrån förutsättningarna idag som backar. Dessa unga killar kan bara utvecklas genom att få speltid, så det är kul att se dem ta för sig som de gör idag. 

Elmér väljer även att hylla den starka, lojala hemmapubliken. Idag anlände 211 åskådare.

 – Det är ju en fantastiskt bra siffra, speciellt med tanke på att både damlaget och ett par ungdomslag spelar samtidigt. Dessutom ett par andra lokala matcher, så det är helt fantastiskt.

Målen:

Första perioden: 0–1 (4.30) Hampus Nelson, 1–1 (5.16) Elias Travtjenko (Jonatan Green), 1–2 (8.50) Felix Ekelund, 1–3 (9.44) Oskar Johansson, 1–4 (10.08) Daniel Helge, 1–5 (10.35) Kasper Hultgren, 1–6 (12.52) Christopher Dahl, 1–7 (15.02) Hampus Nelson.

Andra perioden: 2–7 (8.22) Viktor Wall (Jonatan Green), 2–8 (13.53) William Alvarmo.

Tredje perioden: 2–9 (3.39) Oliver Samuelsson.

Elias Travtjenko, Jonatan Green och Michael Elmér deppar ikapp i VIBK:s bås efter den klara förlusten hemma mot Kalmarsund Ungdom.
Elias Travtjenko, Jonatan Green och Michael Elmér deppar ikapp i VIBK:s bås efter den klara förlusten hemma mot Kalmarsund Ungdom.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!