SHL kan ändra på licensreglerna

På grund av coronaviruset kan licensreglerna i SHL ändras. Det bekräftar Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson för SVT. –Såklart att vi måste göra någonting, säger han till kanalen.

Malmö Redhawks var en av klubbarna som inte klarade SHL:s kapitalkrav förra året. Klubben fick dock dispens av förbundet och licensen godkänd. Arkivbild.

Malmö Redhawks var en av klubbarna som inte klarade SHL:s kapitalkrav förra året. Klubben fick dock dispens av förbundet och licensen godkänd. Arkivbild.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Sport2020-03-30 18:05

Det var för tre år sedan som Svenska ishockeyförbundet införde krav på eget kapital, som skulle öka år för år, hos klubbarna i SHL, hockeyallsvenskan och hockeyettan.

SHL-lagen ska ha minst sex miljoner kronor, medan klubbarna i hockeyallsvenskan och hockeyettan ska ha 2,5 respektive 0,3 miljoner i eget kapital till nästa säsong.

Enligt SVT ökar kapitalkravet 2022 till tio miljoner i SHL, fyra i hockeyallsvenskan och 0,5 i hockeyettan – men på grund av klubbarnas ekonomiskt utsatta situation, som coronaviruset har inneburit, så kan nu licensreglerna komma att ändras.

– Vi har nu inlett ett arbete hur licensreglerna ska tillämpas till sommaren, och speciellt kopplat till ekonomin. Signalen är tydlig från klubbarna att de vill att vi ska göra den hemläxan. Än så länge finns inget formellt förslag eller beslut, men vi har frågan på agendan och kommer att återkomma ganska snart till hockey-Sverige, säger Anders Larsson till SVT.

Han tillägger:

– Såklart att vi måste göra någonting då vi står inför stora ekonomiska konsekvenser som ingen kan överblicka över i dag.

Förhoppningen är att ett beslut kring licensreglerna ska ha fattats i mitten av april.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!