Självförtroendet på topp i Målilla: "Alla möjligheter"

Succén har som bekant bara fortsatt för Målilla Bandy. Inför helgens mycket viktiga match mot trean Köping är laget i serieledning, och har en bra känsla inför toppfajten.

Ove "Påven" Nilsson och Philip Svensk i Målillas ledarstab hoppas nog på ännu en seger i helgens toppmatch.

Ove "Påven" Nilsson och Philip Svensk i Målillas ledarstab hoppas nog på ännu en seger i helgens toppmatch.

Foto: Torbjörn Allvin

Sport2024-01-19 16:00

– Vi har vunnit många tuffa matcher under säsongen redan, så vi har alla möjligheter på lördag. Vi kommer in med ett stort självförtroende i gruppen, säger Philip Svensk, tränare i Målilla.

Målilla kommer från dubbla segrar i Värmland förra helgen, 5–3 mot Slottsbron och 6–5 mot Mosserud. Rödvitt har haft förmågan att vinna en hel del matcher med uddamålet under säsongen.

– När man tittar på vår målskillnad är den inte så bra i jämförelse med de andra i toppen. Men det har varit jämnt och det finns inga lätta matcher. Samtidigt är vi inte heller ett lag som bara mosar på framåt.

Och nu väntar Köping som ni möter för första gången denna säsong, vad är din bild av dem?

– Vad man hört är det ett bra lag med lite yngre killar som spelat ungdomsbandy i Västerås. Så det finns nog mycket bandy i dem killarna. Det blir definitivt en utmaning.

Toppmatch, lördag, Venhagsvallen. Jag antar att ni ser fram emot det mycket?

– Absolut, vi hoppas på lite extra publik och bra stämning. Det hade varit kul, speciellt eftersom det är ett toppmöte också. De matcherna är alltid extra roliga.

Målillas spelande tränare Daniel Skoog saknas på grund av sjukdom. Dessutom är Leo Skoglund (lånespelare från Nässjö) borta resten av säsongen på grund av brutet nyckelben. Isac Mirlund spelar med Fredriksberg och är därför indisponibel. Knut Gunnarsson är inte heller med i matchtruppen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!