Skyttekung närmar sig Kisa BK: "Han är användbar"

Kisa BK är aktiva på transfersidan. Under torsdagen avslutade laget säsongen med en träning, där flera testspelare var inbjudna.

Kisa BK är fortsatt aktiva på värvningsfronten.

Kisa BK är fortsatt aktiva på värvningsfronten.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-10-16 14:18

Robert Wass, som är sportchef i Kisa BK, berättar att fyra spelare fanns på plats på torsdagsträningen. Simon Bodén var en av dem. 

–Han var i Linghem senast och har även spelat i Assyriska, berättar Wass. 

20-årige Philip Wahl, från Malmslätts AIK, var en annan. 

Den tidigare KBK-spelaren Kalle Kindén passade också på att träna. Men den mest intressanta spelaren som var med får ändå sägas vara Abdirahman Said Ahmed. Anfallaren vann skytteligan i division 4 det här året med Linghems SK (14 mål) och såg lovande ut på torsdagsträningen, enligt Wass. 24-åringen är högaktuell för spel i KBK nästa säsong.

– Han var nere igår (läs torsdag) men han är inte klar. Vi för diskussioner, menar Wass. 

Vad är det för spelartyp?

– En stor och lång spelare som ändå har bra speed under fötterna. Han är ganska användbar framåt och kan spela både ytteranfallare och renodlad anfallare, beroende på vad Greger (Johansson, tränare i KBK) väljer för uppställning.

En som däremot är helt klar sedan tidigare är Leandro Barros. 33-åringen är dock inte på plats i Sverige än. 

– Han är hemma på Kap Verde. Igår (torsdag) skickade han flygbiljetterna han köpt, så han borde komma nästa vecka, förklarar sportchefen. 

KBK tar nu ett uppehåll på några veckor innan man sätter igång förberedelserna inför nästa säsongs äventyr i division 4. 

– Det ska bli skönt att få ett "break" nu efter den här lustiga säsongen, avslutar Wass.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!