Skyttekungen hoppfull inför ÅFF:s rysaravslutning

Sex mål skiljer Assyriska och ÅFF inför sista omgången. Kan man ta igen det försprånget? "Det kan vi absolut", säger skyttekungen Patrik Gustavsson.

Hoppet lever för Patrik Gustavssons ÅFF inför den sista omgången. En rysarlördag väntar. Ni kommer att kunna se alla topplagen spela på vår sajt.

Hoppet lever för Patrik Gustavssons ÅFF inför den sista omgången. En rysarlördag väntar. Ni kommer att kunna se alla topplagen spela på vår sajt.

Foto: Björn Andersson

Fotboll2020-10-17 08:00

Titta i tabellen så förstår ni hur dramatisk den sista omgången av serien är.

Ettan Assyriska FF har 28 poäng och plus 19 i målskillnad.

Tvåan ÅFF har 28 poäng och plus 13 i målskillnad. 

För att passera AFF och sno direktuppflyttningen krävs med största sannolikhet att Södertäljelaget tappar poäng mot Rynninge samtidigt som ÅFF slår Arameisk-Syrianska hemma på Kopparvallen.

Men seger i en riktig målfest kan ju räcka. Vi ställde frågan till Patrik Gustavsson.

Kan man ta in sex mål?

– Absolut kan vi göra det. Vi har lett med 3-0 i paus tidigare så vi är kapabla till det. Och om vi leder med så mycket är det ju bara att gnugga på i andra halvlek. Men vi har inte pratat något om det här, utan bara om att vi ska vinna matchen, säger ÅFF:s bäste målskytt den här säsongen (sex mål, lika många som Theodor Skarp).

Kommer du att titta på resultattavlan på lördag?

– Jag tror inte det. Och jag tror inte att Jesper kommer att säga något om det heller. Förra säsongen spelade vi matcher där vi var beroende av hur det gick i andra matcher. När man spelar har man ett sånt adrenalinpåslag så man tänker inte på annat.

Frågan är väl om Patrik Gustavsson kommer att starta i lördagens match som vi givetvis sänder här på sajten.

Han hade startat samtliga matcher inför förra helgen. Men mot Newroz fick han börja på bänken och kom in med 20 minuter kvar. Han uppger själv att han inte hade känningar av någon skada. 

– Jesper tar ut den elva som han tycker blir bäst. 

Hur var det att sitta och titta på?

– Det var jättespänt. Men jag tyckte att vi klarade uppgiften på ett bra sätt med tanke på förhållandena. Spelarna sprang runt och halkade i varannan minut.

Nu är det alltså hemmaplan och ett bekant konstgräs som gäller igen. Allt står på spel på lördag och tre poäng säkrar kvalplatsen.

– På förhand visste vi att vi skulle komma högt upp. Det kommer bli riktigt spännande på lördag. Arameisk-Syrianska har inget att spela för och Rynninge måste kämpa för att överleva. Vi ska försöka vinna vår match sedan får vi se hur det går i de andra matcherna, summerar Patrik Gustavsson. 

Vi sänder inte bara ÅFF:s match på lördag. På sajten kommer ni även att kunna se Assyriska-Rynninge och Forward-Trosa-Vagnhärad.

Så fram med fler skärmar. Och fram med popcornen.

Det är upplagt för en riktig rysaravslutning av division två.

Karta: Kopparvallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!