SM-guld för Öberg och Samuelsson

Sebastian Samuelsson visade klassen och tog SM-guld i herrarnas masstart. Samma gällde för Hanna Öberg som var överlägsen och vann, en minut och 44 sekunder före skrälltvåan Emma Nilsson.

Sebastian Samuelsson. Arkivbild.

Sebastian Samuelsson. Arkivbild.

Foto: Anders Wiklund/TT

Sport2021-03-27 10:11

Herrarnas SM-masstart över 15 kilometer i skidskytte såg ut att kunna bli en duell mellan Sveriges två starkaste herråkare den här säsongen: Martin Ponsiluoma och Sebastian Samuelsson.

Samuelsson gick in till det sista skyttet med en komfortabel ledning men stod för en bom. Samtidigt var Ponsiluomas sista skytte fläckfritt vilket gjorde att han var drygt sex sexunder efter.

"Måste vara nöjd"

Men Ponsiluoma kunde inte utmana Samuelsson i åkningen och kom i mål som tvåa, 9,9 sekunder bakom segrande Samuelsson.

– Jag är väldigt nöjd med mitt lopp, man måste vara det när man vinner, säger Samuelsson i Aftonbladets sändning.

Jesper Nelin – som tog SM-guld i sprint i fredags – blev trea, 19,9 sekunder bakom Samuelsson.

"Haft det kämpigt"

Hanna Öberg vann i sin tur damernas masstart överlägset. 25-åringen hade en tung avslutning på världscupsäsongen men SM-formen var det inget fel på.

Öberg bommade två skott och gick inte alls att rå på i åkningen. Ostört gick hon i mål långt före sina konkurrenter och tog hem SM-guldet. Tvåan Emma Nilsson var hela en minut och 44 sekunder bakom Öberg.

– Jag är väldigt nöjd, framför allt med med skyttet. Jag har haft det kämpigt med de senaste veckorna. I dag sköt jag bara på som jag brukar kunna göra och fick utdelning för det, säger Öberg i Aftonbladets sändning.

Nilsson hade precis som Öberg två bom vilket bäddade för pallplatsen.

Tyngre på skjutvallen gick det för resten av fältet. Elvira Öberg, som knep bronspengen, var drygt två minuter bakom Hanna Öberg och hade sju bom. Stina Nilsson blev sexa, även hon med sju bom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!