SM-guld för Sundling och Ribom i stafetten

Det blev två medaljer för Piteå Elit i damernas SM-sprintstafetten i Kalix. Förstalaget med Emma Ribom och Jonna Sundling tog guldet. Umeå höll för favoritskapet i herrarnas lopp och vann.

Dubbla VM-guldmedaljören, Jonna Sundling, körde hem SM-guldet till Piteå Elit i sprintstafetten.

Dubbla VM-guldmedaljören, Jonna Sundling, körde hem SM-guldet till Piteå Elit i sprintstafetten.

Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

Sport2021-04-09 18:10

VM-medaljörerna Jonna Sundling och Frida Karlsson ställdes mot varandra på sista sträckan i sprintstafetten och där var Sundling starkare. Hon avgjorde loppet i sista backen och vann guldet åt Piteå Elit.

– Det var min plan, så att det var skönt att jag kunde följa den, säger Sundling om rycket till Expressen.

Piteå Elits andralag, med Charlotte Kalla och Ebba Andersson, tog brons.

Ebba Andersson körde solo hela sista sträckan. Sprintstjärnan Linn Svahn, som körde slutsträckan för Östersund, jagade men kunde aldrig riktigt hota utan körde in på en fjärdeplats.

Det blev en uppgörelse mellan Umeå, Piteå och Borås i herrarnas lopp. Marcus Grate tog kommandot för Umeå på sista sträckan och höll hela vägen in i mål.

– Ända sedan man blev petad på sprintstafetten i VM så har detta varit ett stort mål att få visa att jag visst platsar i ett VM-lag, säger han.

Grate fick konkurrens av två andra sprintspecialister i form av Johan Häggström, Piteå Elit, och Karl-Johan Westberg, Borås.

Det blev en tät uppgörelse på upploppet mellan de båda, men till slut drog Johan Häggström och Piteå det längsta strået och knep andraplatsen.

Grate vann tillsammans med Erik Silfver.

Åsarna IK, med Jens Burman och William Poromaa, kom på en åttondeplats.

Rättelse: I en tidigare version uppgavs fel lagkamrat till Marcus Grate, rätt är Erik Silfver.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!