SM-guld trots magproblem: "Ganska otroligt"

Uppladdningen kunde inte ha varit mycket sämre. Trots det tog Anton Persson sitt första SM-guld i skidor i sprint. –Det är en väldig skräll, jag hade inte trott det, säger han till SVT.

Anton Persson. Arkivbild.

Anton Persson. Arkivbild.

Foto: Darko Bandic/AP/TT

Sport2021-02-10 15:11

Anton Persson tog hem SM-guldet i sprint på skid-SM i Borås. SK Bore-åkaren var snabbast i kvalet, vann sedan sina heat både i kvarts- och semifinal och var också starkast i finalen som han vann före Johan Häggström och Hugo Jacobsson.

Att han skulle ta sin första SM-medalj just den här dagen hade han inte trott.

– Jag hade lite problem med magen så jag låg uppe och spydde hela natten i förrgår. Så det här var ganska otroligt, säger Persson till SVT.

– Det känns otroligt bra. Men jag är nästan för trött för att vara glad just nu.

En som imponerade mycket i kvalet, men desto mindre i kvartsfinalen, var Björn Sandström. Efter att ha överraskat till och med sig själv med femte bästa tiden i prologen hann han bara köra några meter av sitt kvartsfinalheat innan han fällde sig själv, stod på näsan och med ett besviket utrop meddelade vad han tyckte om den saken.

– Det var en riktig jävla barntabbe. Hördes mitt vrål eller? Aj då. Det gjorde lite ont i halsen också. Men jag sade inga könsord i alla fall, säger Sandström till TT.

Även Marcus Grate, som jagar en VM-plats, hade en motig dag. Grate ledde sin semifinal när han bröt staven. Och när han sedan misslyckades med att ta emot en reservstav från en ledare, var heatet liksom SM-dagen förstörd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!