SM-medaljer och kvaltider i Återblicken

Månadskiftet mellan februari och mars har länge inneburit kvaltider för såväl bandy, ishockey och innebandy. Det kretsar en hel del kring det i veckans upplaga av Återblicken som även innehåller SM-medaljer för lokala förmågor.

Seriesegrande Vimmerby IBK anno 1991.

Seriesegrande Vimmerby IBK anno 1991.

Foto: Arkiv

Sport2021-03-05 11:00

10 år sedan:

* Dubbla guld på Ungdoms-SM i tennis blev facit för Vimmerby TK:s Viktor Odenbrink. Han besegrade Pierre Bonfré i singelfinalen i två raka set och vann sedan dubbeln med Isak Arvidsson utan att behöva spela finalen då motståndarna fått lämna walk over.

* Robin Ekström blev matchens lirare genom att notera assistpoäng till samtliga Vimmerby Hockeys mål vid segern hemma mot Bäcken med 5–0. Vinsten innebar även att VH säkrade sin plats i kvalserien till division I.

* Ett silver på inomhus-SM i friidrott lyckades Vimmerbykillen Daniel Lennartsson bärga. Hans enda godkända hopp i finalen i tresteg mätte 15,77. Vinnaren Mathias Ström som var klubbkamrat med Lennartsson i Örgryte noterade 15,95.

20 år sedan: 

* När Mariannelunds AIS besegrade Forserum med 5-4 i innebandyfemman svarade Johan Carlsson för fyra av målen. Laget tränades för övrigt av Michael Elmér.

* Målilla Bandy fick en dålig start på kvalserien till allsvenskan. Laget föll med 6–3 borta mot Tranås och lagledaren Jonas Karlsson tyckte att målvakten Peder Zackrisson var bäst för dagen.

* Vimmerby IBK spelade 5-5 hemma mot Kumla vilket var precis vad som behövdes för att säkra nytt kontrakt i division I. Johan Astbrant svarade för två mål och en assist.

* Fredric Jaensson noterades för tre mål och en assist när IK Oskarshamn vann med 7–4 mot Tranås och säkrade en plats i playoff till elitserien.

30 år sedan: 

* Gullringen mötte Kalmar FF i en träningsmatch och fick se sig besegrat med 2–1. Torbjörn Holm stod för reduceringen.

* När Vimmerby IBK vann med 10–7 hemma mot Lagan innebar det säsongens tolfte raka seger och säkrad förstaplats i division III och kval till tvåan väntade. 

40 år sedan:

* En ungdomslandskamp i handboll arrangerades i Hagadal. Sporthallen i Hultsfred var fylld av 500 åskådare och de fick se en spännande drabbning där Finland besegrade Sverige med 21–20. I det svenska laget spelade bland annat den blivande världsmålvakten Mats Olsson.

* 330 åkare deltog i Frödingeloppet på skidor. Lokala framgångar blev det för hemmaåkaren Karl-Erik Sjövall som vann H50-klassen. I H17 segrade Leif Niklasson som åkte för Södra Vi. I H15 vann Peter Stolt från Storebro. Helen Karlsson från Hultsfred vann D18. 

Robin Ekström spelade fram till samtliga fem mål när VH slog Bäcken med 5-0.
Robin Ekström spelade fram till samtliga fem mål när VH slog Bäcken med 5-0.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!